Actueel

VNG kiest voor OnlyHuman: “We kijken uit naar een mooie samenwerking!”

Met trots melden wij dat de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) heeft gekozen voor de expertise van onder meer OnlyHuman...

Eugénie Geers-Klein Breteler nieuwe directeur interim management bij Zeelenberg

Eugénie Geers-Klein Breteler nieuwe directeur interim management bij Zeelenberg

Sanne Visser start als Directeur Zeelenberg

Met trots kondigen we de benoeming aan van Sanne Visser als de nieuwe directeur van dochterbedrijf Zeelenberg.

Wilma Atsma per 1 september nieuwe directeur a.i. Zeelenberg

Per 1 september 2023 is Wilma Atsma de nieuwe directeur ad interim van Zeelenberg. Zij volgt Cees Zeelenberg op.
Psychologie

Zeelenberg: De hele mens moet meedoen op het werk

Sanneke Zeelenberg is assessmentpsycholoog bij Zeelenberg, onderdeel van de UMON-groep. Met assessments, talentscans en coaching biedt Zeelenberg Psychologie professionals in de (semi-)publieke sector de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. Sanneke: “De hele mens moet meedoen op het werk.”

VNG Jaarcongres

Ook dit jaar staat ons team weer op het VNG Jaarcongres op 13 en 14 juni in Groningen. Ontmoet ons op stand 11 & 12. Zet jij met ons de stap naar voren?

UMON en Zeelenberg: samen het verschil maken

Sinds december 2022 maakt werving- en selectiebureau Zeelenberg onderdeel uit van de UMON-groep, waar ook het label OnlyHuman onder valt. “Het was tijd voor het bundelen van onze krachten in deze markt. Samen dragen we eenzelfde perspectief uit; dat van beweging en duurzame oplossingen in het publieke domein” vertelt Cees Zeelenberg.  

Zeelenberg sluit zich aan bij de UMON groep

Met trots melden wij dat Zeelenberg vanaf 22 december onderdeel is van de UMON groep! UMON is specialist in bemiddeling van hoogopgeleide professionals in de publieke en non-profit sector. Onder UMON valt het label OnlyHuman. En vanaf nu ook Zeelenberg.

Zeelenberg en Gradus bundelen hun krachten

Met trots kunnen we melden dat de bureaus Zeelenberg en Gradus onlangs de handen ineen hebben geslagen en een strategische samenwerking zijn aangegaan. Op het gebied van loopbaan & ontwikkeling en arbeidsmobiliteit werken Zeelenberg en Gradus al enige tijd samen. Nu – op basis van goede ervaringen – wordt deze samenwerking geïntensifieerd.
Loopbaan & Ontwikkeling

APPA begeleiding

van groot belang om niet de markt in te gaan als ‘die ex-wethouder’, maar als een persoon met specifieke kwaliteiten die - mits goed begrepen en ingezet - van grote waarde kunnen zijn voor nieuwe werkgevers.
Werving & Selectie

Krapte op de arbeidsmarkt

Dat er krapte heerst op de (publieke) arbeidsmarkt, behoeft geen verdere uitleg. Toch? Of is het tijd om op een andere manier te kijken naar het aanbod? Kan een andere blik hierin zorgen voor meer ruimte? “Absoluut!”, zeggen de adviseurs van Zeelenberg.
Assessments

Zet de bestuurlijke pet af bij vernieuwd assessment

Onder het motto 'Mensen maken het verschil' zet Zeelenberg zich in voor mensen en organisaties in de publieke sector. Als assessmentpsycholoog helpt Sanneke Zeelenberg medewerkers om hun volle potentieel aan te spreken en organisaties om daar de vruchten van te plukken. Zij vertelt over een nieuwe vorm van assessments voor gemeentesecretarissen.
Leiderschapsontwikkeling

Als leiderschap niet meer voorbehouden is aan enkelen

De manier waarop we onze samenleving organiseren verandert. Dat betekent een andere manier van denken en uitvoeren voor (overheids)organisaties, waarin hun rol transformeert. Om organisaties te inspireren en handvatten geven over hoe dit vraagstuk aan te pakken, zijn Jan Willem Zeelenberg en Paul Misdorp in 2015 gestart met de Leercirkels: een programma waarin leiderschap en talentontwikkeling centraal staan.

Met trots presenteren we onze nieuwe huisstijl en website

Als bureau denken we voortdurend na over ons bestaansrecht, onze ‘Why’. Werkwijzen passen we dan ook aan op wat de omstandigheden en behoeften vragen. Voor ons was nu het moment aangebroken om ook eens stil te staan bij onze huisstijl. We nemen afscheid van onze ‘oude jas’ en presenteren met trots onze nieuwe website en huisstijl!
Pre APPA Begeleiding

Slimme wethouder is op de toekomst voorbereid!

Als je als wethouder begint, denk je niet meteen aan je loopbaan daarna. Toch eindigt ook deze functie op enig moment. Voor wethouders liggen de banen dan lang niet altijd voor het oprapen, zo meldt ook weer het Emma-onderzoek (Experts in Media en Maatschappij, 2020).
Loopbaan & Ontwikkeling

Loopbaanbegeleiding is een cadeautje aan jezelf

Joost Bonenkamp draaide in relatief korte tijd een burn-out om naar een energy burst. Met hulp van onder andere een loopbaancoach stippelde hij een nieuw pad uit en ontdekte compleet nieuwe mogelijkheden binnen zijn werkveld.
Interim Management

‘Het is topsport; de enige manier om ergens weg te gaan is met succes’

Als interim-manager wordt er veel van je verlangd: of het nu gaat om het oplossen van een crisis, het managen van een groot verandertraject, het draaien van een complex programma of het rondkrijgen van een fusie. In een relatief kort tijdsbestek moet je een organisatie een stap verder brengen.
Loopbaan & Ontwikkeling

Help, ik ben liminaal! Gefeliciteerd

Er is een fase waarin je bezig bent los te laten waar je vandaan komt, maar nog niet precies weet waar je naartoe gaat. Je bent liminaal!
Psychologie

Sanneke Zeelenberg – Bekwaam onbewust

“Mensen laten maar een deel van zichzelf zien op het werk.” Ik hoor het mezelf nog zeggen als startende assessmentpsycholoog bij de gemeente Rotterdam. Die gedachte is me na al die jaren nog altijd bijgebleven. Wat is dat voor wonderlijks, dat mensen kennelijk een deel van zichzelf thuis laten?
Eigen Kracht Programma

‘Dat ik uiteindelijk ergens anders terechtkwam was voor mij ook een verrassing’

Na een carrière als hoofd van het ingenieursbureau bij de gemeente Leiden is Martijn Romijn een compleet andere weg ingeslagen. “Ik was helemaal niet op zoek naar een nieuwe richting. Ik zocht gewoon een baan vergelijkbaar met mijn voorgaande functie."
Werving & Selectie

De perfecte match is meer dan alleen de juiste papieren

Soms heeft een kandidaat alle juiste papieren in handen, maar weet toch geen aansluiting te vinden in een organisatie. Ervaring, kwaliteiten en competenties zijn natuurlijk van belang, maar de perfecte match vraagt meer dan de beste kwalificaties.
Loopbaan & Ontwikkeling, Mobiliteitsdienstverband

Het verzilveren van je kwaliteiten, hoe doe je dat?

Ontwikkelingen gaan steeds sneller en organisaties moeten loskomen van bestaande structuren en steeds meer flexibel worden. Dat vraagt niet alleen iets van organisaties, maar ook van mensen.
Loopbaan & Ontwikkeling

Anders kijken naar burgerkracht

Geen tijdperk van verandering, maar een verandering van tijdperk, noemt vernieuwend denker Jan Rotmans de periode waarin we leven. In het openbaar bestuur zouden we kunnen spreken over de transitie ‘van bestuurskracht naar burgerkracht’. Mooi gezegd, toch? Maar, wat komt daar bij kijken?
Eigen Kracht Programma

‘Je moet zorgen dat je in beeld bent, maar vooral een verhaal hebben dat intrinsiek klopt’

Een grote reorganisatie zette Bianca Engelberts – toen directeur bij de gemeente Katwijk – aan het denken. Ze greep haar kans om eens écht stil te staan bij haar carrière en heel bewust naar de volgende stap te kijken.
Leiderschapsontwikkeling, Werving & Selectie

‘We zijn niet meer de traditionele overheid die alleen maar dijken bouwt, de waterwereld is ontzettend in beweging’

De waterwereld is ontzettend in beweging. Daar weten ze bij Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden alles van. Ze doen daar veel meer dan dijken bouwen, gemalen plaatsen en afvalwater zuiveren.
Werving & Selectie

‘Er is behoefte aan een ander soort overheid’

Een gemeente die minder vanuit hiërarchie opereert, waarbij het gemeentehuis geen ivoren toren is en waarvan de medewerkers middenin de samenleving staan. Daar is behoefte aan volgens Ellen Nauta en Dennis Lacroix, burgemeester en gemeentesecretaris van Hof van Twente.
Loopbaan & Ontwikkeling, Werving & Selectie

Wisselende wereldbeelden: wat betekent dat voor jou als kandidaat op de arbeidsmarkt?

Organisaties van nu zoeken heel andere kerneigenschappen in medewerkers dan 25 jaar geleden.
Leiderschapsontwikkeling

Video: Op Weg Naar Een Nieuwe Wereld (2020)

Het logisch vervolg op wisselende wereldbeelden.
APPA Begeleiding

VNG Magazine, een carrière na de politiek

Een carrière na de politiek is misschien niet wat bestuurders dagelijks bezighoudt, maar gezien de onvoorspelbaarheid van verkiezingsuitslagen en coalitievorming, niet geheel onverstandig om op voor te bereiden.
Leiderschapsontwikkeling

Video: Wisselende Wereldbeelden (2014)

Over de paradigma shift waarin de wereld zich momenteel bevindt, en de betekenis daarvan voor organisaties.