UMON en Zeelenberg: samen het verschil maken

Sinds december 2022 maakt werving- en selectiebureau Zeelenberg onderdeel uit van de UMON-groep, waar ook de labels OnlyHuman en DUX onder vallen. “Het was tijd voor het bundelen van onze krachten in deze markt. Samen dragen we eenzelfde perspectief uit; dat van beweging en duurzame oplossingen in het publieke domein” vertelt Cees Zeelenberg.  

Zeelenberg

“Voor dit werk moet je echt passie hebben. Je moet je continu blijven verdiepen in wat mensen drijft. UMON en ik delen die passie”, aldus Cees Zeelenberg. Hij richtte 28 jaar geleden bureau Zeelenberg op om verschil te maken in de werving en selectie binnen het publieke domein. Dat is gelukt. Van een eenmansbureau groeide Zeelenberg samen met een gedreven team uit tot een vertrouwde partner in het publieke domein. De organisatie verwierf in de loop der jaren een sterke marktpositie. Iets om trots op te zijn.

“Het succes van een merk houdt niet op bij een stevige positie in de markt. In deze branche is voortdurende doorontwikkeling en duurzame verbinding essentieel. Je moet blijven luisteren, in gesprek zijn met elkaar, maar ook durven doorvragen en verder kijken. Deze manier van werken deel ik volledig met UMON. Daarom is onze samenwerking een logische en vooral zeer doeltreffende match.”

UMON

“In deze sector is samenwerking de sleutel tot succes. Dat betekent verbreding en versterking met organisaties die actief zijn vanuit dezelfde visie” legt Martin Staats uit, algemeen directeur UMON. UMON is specialist in bemiddeling van hoogopgeleide professionals in de publieke en non-profit sector. “Een visie die toekomstgericht is en lenigheid van geest vraagt. Zeelenberg en UMON delen deze zienswijze. Bundeling voelde als een logische stap, dachten wij. Cees dacht hetzelfde.”

Logische match

Martin: “Samen kunnen we veel meer bereiken. Daar hebben alle partijen in de sector baat bij. Zo kunnen we meer organisaties bedienen, ook bij grote en complexe opgaven. En geloof mij: er zijn veel complexe opgaven voor overheidsinstellingen. Denk alleen al aan decentralisaties en de nieuwe taken en verantwoordelijkheden die daarmee bij gemeenten en andere bestuurlijke organisaties zijn komen te liggen.”

Die opgaven vragen om kennis van de sectoren, organisaties en vraagstukken. En goede en vooral zeer gedreven professionals, maar zie die maar eens te vinden én te binden in zo’n krappe arbeidsmarkt. Er is voortdurend behoefte aan nieuwe instroom. “Zeelenberg brengt een indrukwekkende hoeveelheid kennis en ervaring mee. En niet te vergeten een groot netwerk.

De huidige markt vraagt om beweging. Want veel goede professionals willen doorontwikkelen en doorstromen. Daarin is UMON, ook door de samenwerking met Zeelenberg, een hele sterke en vooral meebewegende partner geworden.”

Gedeeld toekomstperspectief

Door de samensmelting van Zeelenberg met UMON deelt Cees ‘zijn wereld’ van het inspireren, adviseren en faciliteren van mensen en organisaties om het beste uit zichzelf te halen. “We verdiepen ons in het heden en de toekomst. Samen met de opdrachtgevers en kandidaten kijken we welke meerwaarde we kunnen bieden, voor nu en later. Dat is altijd maatwerk.”

UMON biedt opdrachtgevers en kandidaten een plek waar zij zich herkennen, thuis voelen en elkaar weten te vinden. Dat is meer dan het ‘geluk’ van de juiste persoon op de juiste tijd en plaats. Martin: “De klik en de motivatie, daar gaat het om. Gemotiveerde professionals op unieke plekken. Als voorbeeld: de huidige arbeidsmarkt vraagt om denken in talenten in plaats van ervaringseisen. Overheidsinstellingen zijn erbij gebaat om ook te kijken naar professionals met een ander profiel – zoals young professionals. Zij staan klaar om hun rol te pakken.”

Passie voor het vak

Cees: “Voor dit werk moet je er zelf plezier en lol uithalen. Ik zeg vaak bij een nieuwe opdracht dat dit werk een passie is. Je moet je willen verdiepen in een organisatie, nieuwe ideeën en indrukken opdoen van de mensen achter de opgaven. Wat hun drijft en waar zij het beste op hun bestemming zijn. Dat is ongelooflijk belangrijk. De bundeling van UMON en Zeelenberg versterkt en verbreedt deze aanpak. Uiteindelijk kun je dit werk alleen maar doen vanuit de intrinsieke motivatie om écht duurzame matches te maken. En daar staan we voor.”

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Of klaar voor een volgende stap in je carrière? Wij komen graag in contact – kijk op zeelenberg.nl of bel naar 073 612 06 55.

Deel dit bericht
< Vorige

Zeelenberg sluit zich aan bij de UMON groep

Met trots melden wij dat Zeelenberg vanaf 22 december onderdeel is van de UMON groep! UMON is specialist in bemiddeling van hoogopgeleide professionals in de publieke en non-profit sector. Onder UMON vallen de bedrijven OnlyHuman en DUX. En vanaf nu ook Zeelenberg.

Volgende >

VNG Jaarcongres

Ook dit jaar staat ons team weer op het VNG Jaarcongres op 13 en 14 juni in Groningen. Ontmoet ons op stand 11 & 12. Zet jij met ons de stap naar voren?