APPA begeleiding

We kijken vaak met bewondering naar wethouders. Ze hebben een groot hart voor hun gemeente, werken veel, krijgen soms van alles over zich heen zonder dat ze omvallen en hun partij heeft vaak veel aan ze te danken. Wethouder zijn is geen sinecure.

Als iemand wethouder is geweest maar niet door kan – of ervoor kiest om niet door te gaan in het ambt – volgt makkelijk een te koude douche. Het wordt rustig in uw agenda en de arbeidsmarkt staat niet bol van vacatures in de sfeer van ‘voormalig wethouder gezocht’.

Wij vinden het de kunst te benoemen wat het wethouderschap jou heeft gebracht in combinatie met jouw achtergrond. Dat is van groot belang om niet de markt in te gaan als ‘die ex-wethouder’, maar als een persoon met specifieke kwaliteiten die – mits goed begrepen en ingezet – van grote waarde kunnen zijn voor nieuwe werkgevers.

In onze visie is de arbeidsmarkt er een waar de kandidaat twee dingen heel goed moet begrijpen. Ten eerste waar hij/zij overtuigend het verschil mee kan maken en ten tweede hoe dat voor een werkgever zo overtuigend aansluit op wat nodig is, dat er een succesvolle match zal zijn. 

Daarvoor moet een voormalig wethouder best wat dingen afleren, ontwikkelingen of herdefiniëren voor zichzelf. Dat gebeurt allemaal tijdens de APPA-begeleiding. Als die stappen gezet zijn, weet je vooral zelf goed wat je zoekt, omdat je ook heel goed weet wat je te bieden hebt. En dat is heel veel meer dan de titel en statuur van jouw vorige werk als bestuurder.

Zeelenberg werkt intensief samen met Gradus. “Hiermee kunnen we elkaar als bureau versterken en daarmee onze klanten maximale kwaliteit bieden.”

Deel dit bericht
< VorigeWerving & Selectie

Krapte op de arbeidsmarkt

Dat er krapte heerst op de (publieke) arbeidsmarkt, behoeft geen verdere uitleg. Toch? Of is het tijd om op een andere manier te kijken naar het aanbod? Kan een andere blik hierin zorgen voor meer ruimte? “Absoluut!”, zeggen de adviseurs van Zeelenberg.

Volgende >

Zeelenberg en Gradus bundelen hun krachten

Met trots kunnen we melden dat de bureaus Zeelenberg en Gradus onlangs de handen ineen hebben geslagen en een strategische samenwerking zijn aangegaan. Op het gebied van loopbaan & ontwikkeling en arbeidsmobiliteit werken Zeelenberg en Gradus al enige tijd samen. Nu – op basis van goede ervaringen – wordt deze samenwerking geïntensifieerd.