Teammanager Stadsingenieurs

9467 Gemeente Leiden Vast (W&S) 40 uur p/w

Interim Teammanager Stadsingenieurs

32 – 36 uur, max. € 5.984,- bij een 36-urige werkweek (schaal 13). Een tijdelijk vacature voor 2 jaar.

Gemeente Leiden
Leiden is een geweldige plek om te werken, te studeren, te ondernemen, te wonen en te zijn. Leiden is de Stad van Ontdekkingen, met een prachtige historische binnenstad en een rijke traditie van kennis en cultuur. De diversiteit van de stad zien wij graag terug in ons personeelsbestand.

Met hart voor de stad …. zo werken wij als gemeentelijke organisatie voor Leiden. Steeds vaker zoeken we de samenwerking met de stad, haar inwoners, ondernemers en andere partijen om nieuwe, mooie en waardevolle ideeën en initiatieven te laten ontstaan en in de praktijk te brengen. Leiden is in trek en ontwikkelt zich in hoog tempo. Samen met de stad werken we aan een groot aantal eigen ontwikkelingen en mee aan initiatieven van derden. Samen maken we Leiden en de Leidse regio een nog geweldiger plek. Werken bij Leiden … iets voor jou?

Het ene been in de geschiedenis en het andere in de toekomst, dat typeert Leiden. Zo hebben we onder de unieke en historische Molen de Valk een hypermoderne parkeergarage gebouwd. Met het Singelpark werken we samen met de stad aan een aaneengesloten stadspark rondom de historische singels. In het stationsgebied maken we met het multifunctionele gebouw de Lorentz een bijzondere stadsentree, die past bij onze statuur. Kortom, ook al bestaat Leiden sinds het jaar 860, de stad is nooit af.

Projectbureau
Bij het Projectbureau vind je de teams Project- en programmamanagement en het team Stadsingenieurs. Samen met de collega’s van andere afdelingen werken we aan een grote variëteit aan projecten op het gebied van infrastructuur, stedelijke-, gebieds- en vastgoedontwikkeling en inrichting openbare ruimte.

Omdat het Projectbureau de komende jaren verder gaat professionaliseren, zoeken we een ervaren manager voor het team Stadsingenieurs die het MT versterkt bij de doorontwikkeling en veranderopgave, die we in samenwerking met de lijnorganisatie in willen zetten.

De grote (verander)opgaven die er de komende jaren voor het Projectbureau zijn:

 • Doorontwikkeling van personeel en organisatie binnen de gemeente: versterken van integraal werken, strategisch en adaptief vermogen, innovatiekracht, flexibiliteit en wendbaarheid;
 • Toewerken naar een betere balans van vaste medewerkers en externe inhuur;
 • Processen en werkwijzen verbeteren in samenhang met de werkzaamheden die verricht worden bij de clusters Stadsontwikkeling en Beheer.

Team Stadsingenieurs
Team Stadsingenieurs bestaat uit een kleine 50 medewerkers en verleent op opdrachtbasis diensten op het gebied van de contractering en realisatie van de infrastructuur en de openbare ruimte. De medewerkers geven (civieltechnisch) advies bij haalbaarheidsstudies en ontwerpen en zorgen daarna voor bestekken, tekeningen en voeren tijdens de uitvoering de directievoering en toezicht. Daarbij wordt er regisserend opgetreden naar aannemers en externe adviseurs.

Wat zijn de werkzaamheden?
Als manager van de Stadsingenieurs ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de prestaties en ontwikkelopgaven van je team en draag je bij aan die van andere teams.

Een belangrijke opdracht voor de manager van het team Stadsingenieurs is om de thema’s uit de veranderopgaven verder te verkennen en concreet te vertalen naar de doorontwikkeling en positionering specifiek voor het team Stadsingenieurs.

In de manier waarop je je verantwoordelijkheden als manager invult is het daarbij belangrijk dat je aansluit bij de doorontwikkeling van de organisatie, waaronder het verder brengen van integraal werken. De gemeente Leiden hanteert in het organisatieplan ‘Met hart voor de Stad’ zes werkprincipes die leidend zijn voor hoe we willen werken: Van buiten naar binnen werken, eigenaarschap tonen, samenwerken, anderen succesvol laten zijn, transparant werken en vertrouwen geven is vertrouwen krijgen. Meer informatie over de organisatie van de gemeente Leiden, treft je aan in het organisatieplan “Hart voor de Stad”.

Wat neem je mee?
Je wilt je voor een aantal jaren inzetten voor het team en haar mensen en vanwege de ontwikkelopgave die in samenwerking met de lijn wordt ingezet ben je als teammanager een echte verbinder die op positieve en integrale wijze veranderingen tot stand weet te brengen.

Je bent:

 • mensgericht en draagt zorg voor een veilige, plezierige en stimulerende werksfeer, waardoor medewerkers zich gesteund voelen en het beste uit zichzelf kunnen halen;
 • samenwerkingsgericht en verbindt mensen. Je beschikt over ‘zachte’ skills mbt het veranderen en door ontwikkelen van teams;
 • organisatiesensitief en hebt een sterk ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen;
 • een energieke, flexibele, besluitvaardige en resultaatgerichte teamspeler, die met overtuigingskracht en oplossingsgericht iedereen mee weet te krijgen;
 • een strategisch denker, kan vraagstukken snel analyseren en daarbij vernieuwende concepten aanreiken, creëert overzicht, stelt de juiste prioriteiten.
 • in het bezit van een academisch werk- en denkniveau;
 • een leidinggevende met meerdere jaren leidinggevende ervaring;
 • een leidinggevende met ervaring in de publieke sector. Het hebben van ervaring met de specifieke werkzaamheden van Stadsingenieurs is een pré;
 • een ervaringsdeskundige op het gebied van organisatieverandering.

Arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden
Je komt terecht in een omgeving waar professionaliteit, resultaatgerichtheid en een plezierige werksfeer hand in hand gaan. Een uitdagende en afwisselende functie in een team van enthousiaste en slagvaardige collega’s.

 • Schaal 13 (max. €5.984,- bij een 36-urige werkweek);
 • Een tijdelijke aanstelling en een werkweek van 32 tot 36 uur;
 • Telefoon en tablet van het werk;
 • Een vrij besteedbaar budget, een Individueel Keuze Budget (IKB). Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen;
 • Samen streven we naar een uitstekende “work-life balance”, daarom heb je invloed op je werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
 • Een prima ouderschaps- en zorgverlof regeling;
 • Bij jou passende opleidingsmogelijkheden;
 • Een werkplek die op 5 minuten loopafstand ligt van het Centraal Station;
 • Een pensioenregeling via het ABP;
 • De rechtspositie van de sector gemeenten, zoals vastgelegd in de Cao voor gemeenteambtenaren, de CAR/UWO.

Contact en informatie procedure
De procedure wordt begeleid door Zeelenberg. Voor nadere informatie over deze functie kan je contact opnemen met Cees Zeelenberg via ons kantoor in ’s-Hertogenbosch, telefoonnummer 073 – 612 0 655.

We zien je sollicitatie inclusief curriculum vitae en motivatiebrief graag tegemoet, uiterlijk op 7 november 2018. Je kunt online solliciteren via de reactielink bovenaan deze pagina.

Projectmedewerker Jeannette op den Buijs 073 612 06 55
Associé Cees Zeelenberg 073 - 612 06 55