Teammanager Sociaal Wijkteam Werk Inkomen

9348 Gemeente De Fryske Marren Vast (W&S) 40 uur p/w

Thea Frenk zoekt teammanager sociaal wijkteam werk & inkomen
Sollicitatieraadslid Thea Frenk is oud-raadslid en woont in Langweer. Na haar raadsperiode is ze tot aan de dag van vandaag nog steeds actief in allerlei besturen. “Voor mij is belangstelling voor het gemeentelijk gebeuren een must, evenals klantgerichtheid”.

Houd jij van doen, denk je graag in mogelijkheden en heb jij echt het lef om gemeente De Fryske Marren nog kleurrijker, actiever en nofliker maken dan ze nu al is? Kijk dan op www.wanneerbeginje.nl.

Je functie
Je geeft leiding aan een team van ervaren medewerkers. Je vertaalt strategisch concernbeleid naar beleidsontwikkeling, voorbereiding en uitvoering binnen jouw team. Je zorgt voor doorontwikkeling en innovatie van jouw team. Als leider en verbinder met een stevige managementidentificatie committeer je je aan concernbrede doelen, mede gebaseerd op de gemeentelijke serviceformules. Je stuurt op teamoverstijgende samenwerking en het werken aan een gezamenlijke gemeentelijke identiteit met waardering van verschillende disciplines. Op basis van een recente rapportage ontwikkel je de werkwijze ‘scherp aan de poort’ verder door. Ook draag je bij aan de verdere beheersing van het sociaal domein via de maandanalyses sociaal domein (managementinformatie). Samen met je collega teammanagers vorm je een slagvaardig en besluitkrachtig management op operationeel en tactisch niveau en je rapporteert aan een van de directeuren.

Je profiel

 • Je bent hbo+ opgeleid in een relevant vakgebied;
 • Je hebt ervaring als leidinggevende in een politiek-bestuurlijke context;
 • Je bent bekend met de (veranderende) rol van de overheid in de samenleving. Jij weet jouw medewerkers te prikkelen na te denken over wat dat voor hen persoonlijk betekent en voor het team als geheel. Zo zorg jij ervoor dat zij zich bewust zijn van hun veranderende rol als ambtenaar;
 • Je hebt een coachende en professionele houding; je neemt initiatief om visie/koers te bepalen en bent daarin volwaardig sparringpartner voor de directie;
 • Do kinst de Fryske taal ferstean of wolst dit leare.

De sollicitatieraad
De sollicitatieraad is actief betrokken bij de werving en selectie binnen onze gemeente. Ze hebben hun ideale mix van eigenschappen benoemd voor toekomstige medewerkers van De Fryske Marren. Dit zijn de vier waarden die de leden van sollicitatieraad extra belangrijk vinden:

 • Duurzaamheid. Je kiest voor structurele oplossingen met oog voor de langere termijn.
 • Omgevingsbewust. Je staat open voor anderen en bent goed geïnformeerd.
 • Echtheid. Je bent oprecht geïnteresseerd en echt begaan met onze inwoners.
 • Lef. Je durft je nek uit te steken, denkt creatief mee en vindt het leuk om positief op te vallen.

Ons aanbod
Het sociaal wijkteam werk & inkomen bestaat uit 17 medewerkers en werkt nauw samen met de sociale wijkteams jeugd & gezin, zorg & participatie, het team maatschappelijke ontwikkeling en team backoffice sociaal domein. Samen met de andere teams wordt vanuit de gemeente gezorgd voor ondersteuning, zorg en welzijn van de inwoners. Het integraal samenwerken vanuit verschillende disciplines zorgt dat er een compleet beeld is van een situatie zodat er doeltreffend kan worden gehandeld. Het team werk en inkomen draagt zorg voor de uitvoering van de taken op het gebied van werk: het bevorderen en ondersteunen van participatie, activering, en arbeidstoedeling wanneer er geen meervoudige problematiek is. En op het gebied van inkomen: het beoordelen en verstrekken van uitkering levensonderhoud, en bijzondere bijstand. Deelname aan het MD-traject is vanzelfsprekend binnen het kader van de doorontwikkeling van de organisatie.

 • Jij krijgt de ruimte om met het bovenstaande aan de slag te gaan en tot een succes te maken! Last but not least, de sfeer in onze organisatie is ‘noflik’ en betrokken.
 • Je werkt 36 uur per week.
 • Je ontvangt een mooi salaris van maximaal € 5.756,- (bruto per maand bij een werkweek van 36 uur).
 • Naast het salaris krijg je een vrij te besteden budget. Dit geeft je meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Dit keuzebudget is 17,05% van je bruto salaris.
 • Je hebt veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen met opleiding en training.

Meer weten?

De procedure wordt begeleid door Zeelenberg, adviseurs voor mens en organisatie. Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Cees Zeelenberg of Wouter Nijland via het kantoor van Zeelenberg in ’s-Hertogenbosch, telefoonnummer 073 – 612 06 55.

We zien jouw curriculum vitae en motivatiebrief graag tegemoet. Je kunt reageren tot en met 28 april 2020. Je kunt online solliciteren via de reageerlink op deze pagina. We vragen je in je motivatiebrief nadrukkelijk centraal te stellen: je visie op de rol van teammanager en je eigen toegevoegde waarde daarin, waarmee je tevens een inkijkje geeft in persoonlijkheid en drijfveren.

De data van de gesprekken in de procedure zijn gepland.

Vrijdag 29 mei 2020 cv-presentatie (door adviseurs Zeelenberg)
Donderdag 11 juni 2020 1e gespreksronde
Vrijdag 26 juni 2020 2e gespreksronde
Dinsdag 30 juni 2020 ontwikkelassessment

Een ontwikkelassessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Projectmedewerker Jeannette op den Buijs 073 612 06 55