Teammanager integraal beleid

9690 Gemeente Maassluis Vast (W&S) 40 uur p/w

Teammanagerintegraal beleid

Met oog voor organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling

max € 5.984,- (schaal 13)

Maassluis
Maassluis is een ambitieuze stad met zo’n 33.000 inwoners. Een stad die trots is op haar rijke geschiedenis, haar historische centrum koestert maar juist ook nieuwe ontwikkelingen en innovatie stimuleert. Gemeente Maassluis is een netwerkorganisatie die, in co-creatie met diverse partijen, in- en extern, aan de sociale en duurzame ontwikkeling van de stad werkt. Een flexibele, lerende organisatie die midden in de stad staat. Een organisatie die openstaat voor maatschappelijke initiatieven en deze proactief oppakt en verder brengt. De inwoners, ondernemers en instellingen stelt Maassluis daarbij altijd centraal. Hiervoor is een nieuwe organisatiestructuur ontworpen. Meer hierover lees je in het clusterplan.

De centrale maatstaven van het organisatieontwikkelingsproces zijn:

 • Ondernemen (handen uit de mouwen)
 • Experimenteren (fouten maken mag)
 • Verbinden (welke partijen hebben we nodig en hoe zorg je dat ze meedoen)
 • Eigenaarschap (je verantwoordelijk voelen en verantwoordelijkheid nemen)
 • Reflecteren (de tijd nemen om terug te kijken)
 • Samenwerken (het klinkt zo vanzelfsprekend, maar…)

Als teammanager geef je hier samen met het team invulling aan. Werken bij Maassluis betekent werken in een organisatie met korte lijnen waarin je daadwerkelijk het verschil kan maken. Je houdt je niet alleen bezig met jouw team, maar denkt ook mee over de ontwikkeling van het gehele cluster.

Team Beleid
Het team Beleid (32 FTE) valt binnen het cluster Stad en is verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de beleidsontwikkeling en -realisatie binnen het sociaal en fysiek domein. De combinatie van deze verschillende domeinen maakt het mogelijk integraal samen te werken op hele uiteenlopende gebieden, waardoor unieke mogelijkheden en kansen zich voordoen.

Leiderschapsprofiel
De teammanager ondersteunt zijn/haar medewerkers door in te zetten op coaching en ervoor te zorgen dat medewerkers hun werk goed kunnen doen. Dit doet de manager vanuit een faciliterende houding. Hij/zij stelt zich op als sparringpartner en heeft primair de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers voor ogen. Daarnaast heeft de manager de doorontwikkeling van de organisatie voortdurend voor ogen, waarin opgavegericht en omgevingsbewust werken belangrijke onderdelen zijn.

Je stimuleert medewerkers om samen met ondernemers, inwoners en instellingen te bepalen welke opgaven er zijn, om die vervolgens met elkaar op te pakken. Luisteren naar inwoners en ambtelijke flexibiliteit zijn daarbij onmisbaar. Jij krijgt medewerkers hier warm voor en weet deze manier van werken door te ontwikkelen in de organisatie.

Daarnaast ben je omgevingsbewust. Je merkt ontwikkelingen op, zowel binnen als buiten het team, die van invloed kunnen zijn op het functioneren van het team en de individuele medewerkers en weet daarop te reageren en/of die te beïnvloeden. Jij voelt aan wat nodig is, stemt af waar behoefte aan is en anticipeert daarop. Daarnaast ben jij je bewust van de capaciteiten van jouw medewerkers en weet je de juiste mensen samen te brengen.

Kortom, het team houdt zich bezig met de inhoud en jij houdt je juist bezig met hen. Je weet een team te creëren waarin mensen elkaar snel weten te vinden, goed samenwerken en alle beleidsvelden naadloos in elkaar overvloeien.

Persoonsprofiel

 • Jij creëert duidelijkheid en overzicht, binnen het cluster en team, maar ook op individueel niveau
 • Jij stimuleert persoonlijke ontwikkeling en hebt oog voor het individu en diens behoeften
 • Jij weet te schakelen op de diversiteit tussen mensen en expertises en brengt die bijeen
 • Jij helpt opgaven én medewerkers verder door hen met elkaar te verbinden
 • Jij zorgt ervoor dat opgaven door het team worden opgepakt, stelt prioriteiten en houdt in de gaten dat de hoeveelheid werk afgestemd wordt op de capaciteiten van de individuele teamleden. Jij behoedt daarmee de kwaliteit en de werkdruk
 • Jij bent ondernemend en resultaatgericht, maar hebt absoluut een antenne voor wat er leeft bij jouw medewerkers

Herken jij jezelf in dit profiel? Dan ontvangen we jouw sollicitatie graag!

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5.984 bruto (schaal 13) per maand bij een 36-urige werkweek.

Contact en informatie procedure
De procedure wordt begeleid door Zeelenberg. Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wouter Nijland of Methanie van der Lee via het kantoor in ’s Hertogenbosch, telefoonnummer 073 – 612 06 55.

We zien jouw sollicitatie inclusief curriculum vitae graag uiterlijk 30 juni 2019 tegemoet. Je kunt online solliciteren via deze reactielink of de reactielink bovenaan deze pagina. Een ontwikkelingsassessment maakt onderdeel uit van de procedure.

De data van de gesprekken in de procedure zijn gepland.

– Vrijdag 5 juli orienterende gesprekken adviseurs Zeelenberg
– Dinsdag 9 juli cv presentatie
– Vrijdag 12 juli eerste gespreksronde
– Dinsdag 16 juli tweede gespreksronde
– Vrijdag 19 juli ontwikkelassessment

Projectmedewerker Jeannette op den Buijs 073 612 06 55