Teamleider/strateeg Maatschappelijke Ontwikkeling

9893 Gemeente Zwijndrecht Vast (W&S) 40 uur p/w

Zwijndrecht (bijna 45.000 inwoners) is een ambitieuze gemeente. Een gemeente waar het net even anders kan en mag. Een plek die bruist van de ideeën en waar je alle ruimte krijgt om écht het verschil te maken. Een plek waar ontwikkeling centraal staat; die van de samenleving, de organisatie én van jou.

Zwijndrecht in ontwikkeling
Het sociaal domein is volop in beweging. Zwijndrecht heeft daarom voortdurende focus op het verbeteren van haar dienstverlening. Dit om haar inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen en de beste zorg te kunnen bieden: snel en integraal. Het Transformatieplan Sociaal Domein ‘We zijn ervan en doen het samen’ is een leidraad om te werken aan een gezonde sociale basis voor inwoners en tegelijk grip op de groeiende zorgvraag en bijbehorende kostenontwikkeling. Belangrijke voorwaarden zijn een integrale benadering, laagdrempeligheid en goede samenwerking.

Vanwege de nabijheid van grote steden heeft Zwijndrecht te maken met grootstedelijke problematiek en zet in op armoedebestrijding en gezond en veilig opgroeien. Vanuit het raadsprogramma ‘Krachtig Zwijndrecht’ werkt de organisatie aan de bestuurlijke ambities op dit vlak. Samen met partners en inwoners werkt men o.m. aan het bereiken van een evenwichtige bevolkingssamenstelling, een plek om te wonen en te leven voor iedereen en veilige en leefbare buurten.

Wat ga je doen?
In deze functie word je uitgedaagd in twee rollen:

Als teamleider sta je aan de lat voor de dagelijkse aansturing van 10 – 12 mensen van de afdeling. Samen met je collega-teamleider heb je een coachende rol richting de gehele afdeling en ben je verantwoordelijk voor de personele zaken.

Als strateeg ‘draag’ je als ambtelijk opdrachtnemer een aantal opgaven waar de afdeling en organisatie voor staan. Denk bijvoorbeeld aan de opgave ‘Veerkrachtige buurten’ en/of andere opgaven die bij jou en je interesses passen. Je adviseert strategisch over wisselende onderwerpen binnen het sociaal domein.

De volgende opgaven vragen in het bijzonder jouw aandacht:

Doorontwikkeling van het team
Samen met je collega-teamleider en de concernmanager zorg je voor de doorontwikkeling van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling. Je werkt aan professionalisering van werkzaamheden op bedrijfsmatig niveau. Je geeft mede vorm aan de diverse (subsidie)contracten met grote zorginstellingen en stuurt hierbij op cijfers, evalueert en helpt de afdeling juiste beleidsmatige en financiële keuzes voor te bereiden.

Verbinding
Het toverwoord voor deze baan! Als teamleider sta je niet alleen in verbinding met de medewerkers, je collega-teamleider en de concernmanager, maar ook met de andere afdelingen binnen de organisatie, buurgemeenten en verbonden partijen waar de inkoop en uitvoering zijn belegd. Dit alles om zoveel mogelijk te werken als één organisatie.

Waar kom je terecht?
Zwijndrecht heeft een relatief kleine ambtelijke organisatie. Dat is aantrekkelijk omdat je in de volle breedte actief bent, de lijnen naar bestuur, collega’s en inwoners kort zijn, de sfeer open en informeel is en medewerkers gepassioneerd. Persoonlijk leiderschap is typerend voor de werkhouding.

De afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) en Dienstverlening is je thuisbasis en telt ruim 60 medewerkers. De afdeling beslaat de volle breedte van het sociaal domein en de gemeentelijke dienstverlening en is verantwoordelijk voor (strategische) beleidsontwikkeling, de uitvoering daarvan, accounts en subsidies. De taken vragen een lokale en regionale aanpak en betrokkenheid. Vanuit kennis, kunde en talenten maken medewerkers deel uit van verschillende opgaventeams.

Wie ben jij?

  • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau en beschikt over leidinggevende kwaliteiten. Ervaring als strateeg of projectleider op het gebied van maatschappelijke ontwikkeling is een pré. Onderstaande persoonskenmerken komen nadrukkelijk naar voren in jouw profiel:
  • Je kiest bewust voor het werken bij deze gemeente vanuit jouw drive bij te dragen aan de samenleving;
  • Je toont lef, je durft buiten de gebaande paden te treden en staat stevig in je schoenen;
  • Je bent proactief en neemt verantwoordelijkheid. Je pakt zaken met enthousiasme op;
  • Je beschikt over sensitiviteit; zowel richting het bestuur als de organisatie;
  • Je hebt een brede blik, denkt integraal en verbindt mensen en thema’s met elkaar vanuit de gedachte: werken als één organisatie;
  • Je bent een verbinder pur sang. Je schakelt moeiteloos met andere afdelingen, gemeenten en verbonden partijen;
  • Je bent een echte strategische doener die denkkracht meebrengt;
  • Je werkt aan een sfeer van warme zakelijkheid; mens- én resultaatgericht. Je hebt oog voor mensen, maar bent ook scherp op afspraken;
  • Je weet overzicht te houden in een dynamische omgeving en toont flexibiliteit en aanpassingsvermogen indien nodig.

Goed om te weten
Zwijndrecht zoekt vooral iemand die zin heeft om z’n tanden te zetten in genoemde opgaven. Iemand die klaar is voor deze uitdagende dubbelrol en die bewust kiest voor gemeente Zwijndrecht.

Arbeidsvoorwaarden
Zwijndrecht biedt je, afhankelijk van je opleiding en ervaring, een salaris van maximaal € 6.103,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (functieschaal 12). Het betreft een functie voor 32-36 uur. Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget (17,05%) en zijn er uitgebreide opleidingsmogelijkheden.

De gemeente biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder flexibiliteit in werkuren, reiskostenvergoeding, ouderschapsverlof, een pensioenregeling (ABP) en een collectieve zorgverzekering. Je krijgt een laptop, telefoon en/of iPad tot je beschikking.

Zwijndrecht streeft ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn, met een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de gemeente. Dit om samen betere resultaten te bereiken.

Contact en informatie procedure
De procedure wordt begeleid door Zeelenberg. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met José Brus of Methanie van der Lee via 073 – 612 06 55.

We zien jouw sollicitatie inclusief curriculum vitae en motivatiebrief graag uiterlijk 26 februari 2023 tegemoet. Je kunt online solliciteren via de knop op deze webpagina. We zijn benieuwd naar wie je bent en wat jou drijft.

De data van de procedure worden gepland.

Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure.

Secretaresse Jeannette op den Buijs 073 - 612 06 55
Associé Boudewijn Marinussen