Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling (11878)

11878 Gemeente Alblasserdam Alblasserdam Interim 36 uur p/w

Voor de gemeente Alblasserdam zijn we met spoed op zoek naar een ervaren interim teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling. Deze interim opdracht is op detacheringsbasis.(geen zzp opdracht).

Periode: zo spoedig mogelijk tot einde 2024 (met optie verlenging)

Uren inzet per week: 32-36 uur

Waar kom je te werken?

Organisatie Alblasserdam heeft ruim 20.000 inwoners. Het is een bedrijvig en karaktervol dijkdorp met een krachtig arbeidsethos. Er is een sterke sociale gemeenschapszin met een levensbeschouwelijke diversiteit. Alblasserdam is onderdeel van het strategisch belangrijke Drechtstedengebied en ligt in het poldergebied Alblasserwaard. De gemeente Alblasserdam werkt nauw samen met haar inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties aan een duurzaam en prettig woon-, werk- en leefklimaat. De ambtelijke organisatie van Alblasserdam bestaat uit ruim 90 vaste medewerkers. Daarnaast worden wij ondersteund door de medewerkers van de Service Gemeente Dordrecht (SGD), en Dienstverlening Drechtsteden voor ondersteunende taken en publiekszaken.

De organisatie is klein maar krachtig. De lijnen zijn kort, de sfeer is goed en er wordt hard gewerkt. Gemeente Alblasserdam wil als organisatie graag toekomstbestendig blijven en investeren daarom ruimhartig in de ontwikkeling van de medewerkers. Ook besteden ze veel aandacht aan vitaliteit. In het recent geheel gerenoveerde gemeentehuis hebben ze naast een modern kantoorgedeelte ook een werkcafé en sportruimte. Ze geloven in samenwerken, zowel met elkaar als met onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke partners. Samen kom je verder!

Wie zijn wij?

Je komt te werken binnen de afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling. Binnen de afdeling kom je terecht in het team Ruimtelijke Ontwikkeling dat bestaat uit circa 15 medewerkers en circa 5 projectleiders. Er wordt gewerkt in verbinding met andere teams, de regio Drechtsteden, de regio Zuid-Holland Zuid en andere externe partijen. Het afgelopen jaar heeft het team met grote inzet van een ieder een grote ontwikkeling doorgemaakt en zijn er wisselingen in personeel geweest. De richting en takenpakket(portfolio) zijn duidelijk en ook de werkprocessen in het team zijn op orde gebracht. Er is aandacht nodig voor het werken met deze processen en het voortdurend sturen op het portfolio om de werkdruk beheersbaar te houden.

Onderling heerst een goede sfeer en wordt er integraal gewerkt. Het verbinden met andere teams blijft belangrijk. Het team kan nog verder groeien in taakvolwassenheid en professionaliteit en versterking van elkaar. Aandacht voor de individuele medewerker is de sleutel tot de verdere groei van het team. De organisatie zal het komende jaar ook een ontwikkeling doormaken onder leiding van een nieuw aan te stellen gemeentesecretaris. Het goed begeleiden van het team, bijdragen in de ontwikkeling van de organisatie en verbinden met het MT is een belangrijk deel van de opdracht. Je gaat aan de slag in een organisatie die investeert in zowel de ontwikkeling als de vitaliteit van jou en jouw collega’s.

Wat ga je doen?

In deze tijdelijke functie als teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling ligt jouw focus de komende tijd op:

 • de persoonlijke ontwikkeling van de individuele medewerkers, zodat het team kan groeien in taakvolwassenheid en professionaliteit.
 • Je stuurt daarbij op het werken volgens de afgesproken processen en het beheersbaar houden van de werkdruk. Onder leiding van een nieuw aan te stellen gemeentesecretaris, begeleid je het team in de verdere ontwikkeling van de organisatie en de verbinding met het MT.
 • Je geeft leiding en coacht de medewerkers. Je voert goede gesprekken ; je coacht en verbindt jouw teamleden door er voor ze te zijn.
 • Als stevige, resultaatgericht teamleider zorg je voor een plezierige en professionele werkomgeving en sfeer.
 • Je stimuleert de teamontwikkeling, prestatieverbetering en de zelfstandigheid van het team.
 • Je geeft vertrouwen en ruimte om te leren en te innoveren.
 • Je draagt zorg voor continuïteit in bemensing, kennis en kunde
 • Je zorgt – vanuit helicopterview – voor focus en prioritering en dat je de algehele werkverdeling van het team bewaakt. Dit alles in goede afstemming met de afdelingshoofd RMO.
 • Je fungeert als (generiek) klankbord voor de medewerker, denkt mee over processen zonder de inhoud of actie over te nemen. Spiegelt, bevraagt en stimuleert het innemen van een ander perspectief; Je bent sparringpartner op inhoud en geeft tegelijkertijd ruimte aan de teamleden.
 • Je bereidt MT voor met collega teamleider en afdelingshoofd en je bewaakt de kwaliteit en kwantiteit van de bestuurlijke stukkenstroom bewaakt.
 • Je bent verantwoordelijk voor de taken op het gebied van personeel en P&C cyclus/
 • Je initieert, regisseert en bewaakt opdrachten en projecten. Delegeert verantwoordelijkheden en maakt afspraken over terugkoppeling.
 • Je begeleidt en je brengt het projectmatig werken verder binnen de verschillende teams

Wat neem je mee?

 • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau met inhoudelijke RO ervaring en ervaring als teamleider;
 • Je hebt het vermogen om te verbinden met aandacht voor de behoeften van de medewerkers;
 • Je beschikt over bestuurlijke sensitiviteit en je bent omgevingsbewust;
 • Je beschikt over coachende vaardigheden en over grote mate van flexibiliteit.
 • Je hebt ervaring met het regisseren van processen en projecten.
Senior adviseur Ineke Journee 06-24847711