Teamleider Omgeving

9023 Gemeente Goeree-Overflakkee Middelharnis Vast (W&S) 40 uur p/w

Leiderschapsprofiel: je bent een energieke en inspirerende leider. Je staat voor het team, laat voorbeeldgedrag zien en maakt succesvol verbinding met de doelen en waarden van de organisatie en de andere teams.

Goeree-Overflakkee: innovatief en duurzaam eiland, dicht bij de grote steden
Op een steenworp afstand van grote steden als Rotterdam, Breda en Antwerpen ligt het eiland Goeree-Overflakkee. Goeree-Overflakkee wordt omsloten door de Noordzee, het Grevelingenmeer, het Volkerak-Zoommeer en het Haringvliet. De gemeente Goeree-Overflakkee heeft dezelfde landgrenzen als het ‘eiland’ Goeree-Overflakkee en vormt qua oppervlakte één van de grootste gemeenten van de provincie Zuid-Holland. Wat nu één eiland is, bestond vroeger uit meerdere kleine eilanden.

De ruim 49.000 inwoners wonen verspreid over 14 kernen en 5 buurtschappen. Goeree-Overflakkee wordt gekenmerkt door talrijke natuurgebieden, historische dorpjes en uitgestrekte kilometers strand. Tegelijkertijd ligt het gebied vlakbij Rotterdam en de rest van de zuidelijke Randstad. Dit is één van de redenen dat Goeree-Overflakkee een sterke, dynamische economie heeft. Een belangrijk kenmerk daarvan is de grote diversiteit aan bedrijven. De werkloosheid is relatief laag en het arbeidsethos ligt hoog.

Duurzaamheid staat er hoog in het vaandel. Goeree- Overflakkee is koploper in duurzame energiewinning en besparingen en levert tal van gezonde producten aan de wereld. In 2020 wil Goeree-Overflakkee volledig energie neutraal zijn: een stevige ambitie. Dichtbij de grote steden ligt zo een sterk en zelfvoorzienend eiland. Een plek met rust en ruimte waar men zich thuis voelt. Het eiland zelf rust niet maar staat aan de basis van innovaties in de visserij, landbouw, energieopslag, recreatie en zorg.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie wordt bemenst door goed opgeleide en ervaren medewerkers, die trots zijn op hun gemeente en op hun organisatie. Op geheel eigen wijze hebben zij de koers uitgezet voor de doorontwikkeling van de organisatie. De leidende ambitie: “De gemeente speelt in op de kracht van de samenleving en de kracht van haar medewerkers en benut deze optimaal.”

Werken bij de gemeente Goeree-Overflakkee is werken aan een inspirerende gemeente. De gemeentelijke organisatie telt 389 fte met in totaal circa 436 medewerkers. Naast de functie gemeentesecretaris/algemeen directeur bestaat de directie uit twee directeuren. De organisatie heeft 16 teams, waarvan 3 zelfsturend.

Team Omgeving
Het team Omgeving bestaat uit een aantal clusters die zich richt op de ruimtelijke leefomgeving. Het team van 30fte is onderverdeeld in onderstaande clusters, waarin zowel beleid als uitvoering vertegenwoordigd is. Het bouwen aan de verdere doorontwikkeling van het team is een belangrijke opgave.

 • Ruimtelijke Ontwikkeling
 • WABO en vergunningverlening
 • Bouw en woningtoezicht
 • Verkeer en vervoer
 • Cultuurhistorie

Leiderschaps- en persoonsprofiel
De organisatie laat zich deels omschrijven als een waarde gedreven netwerkorganisatie die opereert op basis van vertrouwen in haar professionals. De aansturing van medewerkers komt in een ander licht te staan. Leiderschap is een belangrijke kritische succesfactor in het bereiken van de doelstelling vanuit de visie. Leiderschap gaat over visie, motiveren en inspireren, ontwikkelen en eigenaarschap nemen. Leiderschap is gedrag: goed voorbeeld doet goed volgen! Leidinggeven zien we namelijk als een vak waarvoor je, naast aanstekelijk enthousiasme, de competentie moet bezitten om anderen uit te dagen, te prikkelen en te stimuleren om resultaten te behalen.

Als teamleider

 • ben je zichtbaar en weet je stevig en krachtig te positioneren. Anderen zien in jou een energieke en inspirerende leider, een voorbeeld, die staat voor het team en succesvol verbinding legt met de doelen en waarden van de organisatie en de andere teams. Het is voor jou vanzelfsprekend om te werken vanuit integraliteit.
 • neem je medewerkers mee door in sommige situaties actief te sturen, maar veelal door juist ruimte en verantwoordelijkheid te geven. Je staat open voor de zienswijzen van anderen.
 • moet je vooral ook kunnen faciliteren en over de nodige creativiteit beschikken om mogelijkheden te creëren voor medewerkers om zichzelf en daarmee de organisatie verder te ontwikkelen. Je gaat echt met het team aan de slag en focust je daarbij op mens, proces en te behalen resultaten!
 • ben je reflectief op ontwikkelingen, trends en mensen in je omgeving; je ziet snel het bredere plaatje.
 • schakel je makkelijk tussen niveaus en type werkzaamheden en denkwijzen – van uitvoerend tot strategisch. Het bijeenbrengen – zorgen dat iedereen hetzelfde doel voor ogen houdt – van de diversiteit in het team is jou op het lijf geschreven. Je communiceert helder en duidelijk.
 • gaat het stellen van prioriteiten je goed af. Ieder moment van de dag weet je dan ook wat het meest belangrijk is. Plannen maken is één, plannen uitvoeren is iets anders.
 • weet je concrete lijnen uit te zetten; je hebt een oplossingsgerichte denkwijze.
 • heb je affiniteit met de inhoud en spreek je de taal van het werkveld.

Ook kandidaten die toe zijn aan een volgende stap in hun loopbaan zijn van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraag maximaal € 5.520,- per maand bij een volledig dienstverband (schaal 12). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring; een aanvullende arbeidsmarkttoelage op basis van aantoonbare ervaring en kwalificaties behoort tot de mogelijkheden.

Contact en informatie procedure
De procedure wordt begeleid door Zeelenberg. Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Cees Zeelenberg via ons kantoor in ’s-Hertogenbosch, telefoonnummer 073 – 612 06 55.

We zien je sollicitatie inclusief curriculum vitae en motivatiebrief graag tegemoet. Je kunt online solliciteren voor 25 februari 2019 via deze reactielink of de reactielink boven aan deze pagina. We vragen je in je motivatiebrief nadrukkelijk in te gaan op jouw stijl en rolinvulling als teamleider waarmee je tevens een inkijkje geeft in je persoonlijkheid en drijfveren.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure, evenals het inwinnen van referenties.

Associé Cees Zeelenberg 073 - 612 06 55