(startend) Teamleider Omgeving

10364 Gemeente Goeree-Overflakkee Middelharnis Vast (W&S) 40 uur p/w

Jij bent een verbinder met daadkracht.

Vanuit jouw (inhoudelijke) kennis en persoonlijkheid weet je te inspireren, te coachen en richting te geven. Zo draag je bij aan het realiseren van (organisatie)doelen.

Goeree-Overflakkee staat ook open voor iemand die een stap wil maken in het leidinggeven.

Op steenworp afstand van grote steden als Rotterdam, Breda en Antwerpen ligt het eiland Goeree-Overflakkee; omsloten door de Noordzee, het Grevelingenmeer, het Volkerak-Zoommeer en het Haringvliet. De gemeente Goeree-Overflakkee (ruim 49.000 inwoners) heeft dezelfde landgrenzen als het ‘eiland’ Goeree-Overflakkee en vormt qua oppervlakte één van de grootste gemeenten van provincie Zuid-Holland.

Goeree-Overflakkee wordt gekenmerkt door talrijke natuurgebieden, historische dorpjes en uitgestrekte kilometers strand. Tegelijkertijd ligt het vlakbij Rotterdam en de rest van de zuidelijke Randstad. Dit is één van de redenen dat Goeree-Overflakkee een sterke, dynamische economie heeft. Een belangrijk kenmerk daarvan is de grote diversiteit aan bedrijven.

Over de organisatie en het team
De gemeentelijke organisatie telt zo’n 436 medewerkers en wordt aangestuurd door een directie en groep teamleiders. Zij sturen samen 16 teams aan. De lijnen binnen de organisatie zijn kort.

Team Omgeving (ca. 30 FTE) richt zich op de ruimtelijke leefomgeving. Het team bestaat uit twee clusters, waarin zowel beleid als uitvoering vertegenwoordigd is: Ruimtelijke Ontwikkeling en Wabo.

Het team staat voor een grote veranderopgave, waar de komende jaren naartoe gewerkt wordt via een groeimodel. Jij geeft leiding aan deze doorontwikkeling en aan het team. Ruimte gevend waar dat kan en sturend waar nodig.

Een stevige ontwikkelopgave
Er zijn veel initiatieven in het kader van bouwen en wonen. Van het ombouwen van een schuur naar appartementen tot het opzetten van een wooncluster voor ouderen. Met de komst van de Omgevingswet staat we voor een verandering. Een Omgevingsplan en omgevingsvisie zijn nog in ontwikkeling en gaan de basis vormen voor de plannen. Dit samen met de uitdaging dat er komende jaren 2500 woningen worden gebouwd.

Naast de inhoudelijke opgave is ook het team in ontwikkeling. Van een meer faciliterende rol ontwikkelt het team zich naar een meer strategische rol, waarbij gestuurd wordt op wat waar wordt gebouwd. Ook de Omgevingswet vraagt een nieuwe manier van werken. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe collega’s ingestroomd. Het is aan jou om richting te geven aan het team, hen te coachen in het maken van de professionaliseringsslag en ervoor te zorgen dat medewerkers optimaal (en integraal!) samenwerken en excelleren op inhoud, proces en resultaat.

Naarmate het team zich verder ontwikkelt, is het tijd om de medewerkers (nog) zelfstandig(er) te laten opereren en als teamleider zelf de inhoud meer los te laten om zo je talenten als inspirerend leider te benutten.

Jouw leiderschap
Jij bent het boegbeeld van het team. Je geeft op een verbindende en situationele manier leiding. Je coacht, motiveert en faciliteert de professionals binnen het team. Vanuit jouw ervaring kun je met de collega’s over verschillende onderwerpen sparren en weet je de juiste vragen te stellen. Je laat mensen hun kwaliteiten benutten. Je weet prioriteiten te stellen en keuzes te maken en krijgt anderen hierin mee. Met enthousiasme neem je verantwoordelijkheid en betrek je teamleden en anderen (intern en extern) om deze verantwoordelijkheid te dragen en eigenaarschap te tonen.

Wie ben jij?
Naast HBO+ werk- en denkniveau heb je ervaring binnen het fysieke domein en (je eerste) leidinggevende ervaring. Onderstaande persoonskenmerken komen nadrukkelijk naar voren in jouw profiel:

  • Je legt makkelijk de link tussen wensen uit de organisatie, maatschappelijke opgaven, wettelijke verplichtingen en ontwikkelingen en competenties binnen jouw team.
  • Je denkt en handelt team overstijgend en maakt gebruik van kansen in deze snel veranderende wereld.
  • Als persoon ben je authentiek en heb je zelfkennis. Je bent van nature een verbinder en mensgericht.
  • Met vertrouwen en aandacht, stuur je daadkrachtig en doortastend op te behalen resultaten en afspraken.
  • Je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit en omgevingsbewustzijn, waarmee je draagvlak creëert.
  • Je bent analytisch sterk, staat stevig in je schoenen en bent in staat opdrachten tot een goed resultaat te brengen.
  • Je hebt een duidelijke visie en houdt daaraan vast. Je benoemt zaken en bent helder in je communicatie.
  • Last but not least: je beschikt over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.

Heb jij de potentie en ambitie om deze rol succesvol in te vullen, maar misschien nog niet de ervaring? Dan is Goeree-Overflakkee ook in jou geïnteresseerd!

Arbeidsvoorwaarden
Afhankelijk van je opleiding en ervaring, bedraagt het salaris maximaal € 6.470,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (functieschaal 12). Bij excellente en bewezen staat van dienst behoort een toelage (tot maximum schaal 13) tot de mogelijkheden. Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget (17,05%).

Goeree-Overflakkee vergoedt € 0,21 per kilometer met een maximum van 70 kilometer enkele reis wanneer je met de auto of het OV reist. Je krijgt een vergoeding van € 3,00 netto per dag voor de dagen dat je niet op kantoor werkt. Daarnaast kan je gebruikmaken van een aantrekkelijke fietsenregeling. Tot slot kun je met korting een (aanvullende) zorgverzekering afsluiten bij CZ, IZA of Menzis. Je ontvangt jaarlijks een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering, ook als je niet deelneemt aan de collectieve verzekering.

Contact- en informatie procedure
De procedure wordt begeleid door Zeelenberg. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met José Brus of Methanie van der Lee via 073 – 612 06 55.

Wij zien jouw sollicitatie inclusief curriculum vitae en motivatiebrief graag uiterlijk 5 november 2023 tegemoet. Je kunt online solliciteren via de oranje button rechts op deze pagina. We zijn benieuwd naar wie je bent en wat je drijft.

Zodra de data van de procedure bekend zijn worden ze gepubliceerd op bovengenoemde website.

Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure.

Werken bij gemeente Goeree-Overflakkee
We weten elkaar te vinden en helpen elkaar. In onze organisatie is ruimte om jezelf te ontwikkelen. Als professional en als mens. Wij vinden balans tussen werk en privé́ belangrijk. Wij vertrouwen erop dat jij de klus hoe dan klaart en dat je hierbij rekening houdt met jouw team, klanten en/of collega’s.

Bij ons kan iedereen zichzelf zijn. Waar mensen met een verschillende achtergrond samenwerken, ontstaan nieuwe inzichten. Vanuit die gedachte is iedere medewerker welkom.

Secretaresse Jeannette op den Buijs 073 - 612 06 55