Programmadirecteur Organisatietransitie

10673 Waterschap De Dommel Boxtel Vast (W&S) 36 uur p/w

Ben jij de warm-zakelijke programmadirecteur die mensen weet te inspireren en te motiveren?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

max. € 8.021 – (schaal 14)

Organisatie

Waterschap De Dommel is dé waterpartner in Midden-Brabant. Samen met ruim 500 medewerkers werken we aan droge voeten en voldoende schoon water. We dragen actief bij aan een gezonde, mooie, veilige, natuurlijke en duurzame leefomgeving. Een leefomgeving waarin mensen graag wonen, werken en recreëren met goede condities voor ondernemers. Voor onze medewerkers zijn we een inspirerende organisatie met veel ruimte voor ontwikkeling

De Dommel vindt dat een organisatie zich eerlijk en rechtvaardig moet gedragen. Dit betekent zorg voor mensen, dieren en het milieu. We moeten bij de gevolgen van onze besluiten en activiteiten rekening houden met onze partners en de omgeving.

Bij Waterschap De Dommel streven we ernaar koers te zetten om een slagvaardige, toonaangevende en flexibele samenwerkingsorganisatie te zijn. We zijn vastbesloten om onze visie op water en organisatie in de praktijk te brengen, zoals benadrukt in ons nieuwe bestuursprogramma “voortvarend aan de slag met de watertransitie”. Dit realiseren we door meerdere ontwikkelingen te combineren, wat we noemen ‘samenstromen’, met een viertal integrale verandersporen, namelijk: Water en Omgeving, Tech en Data, Mens en Organisatie, en Toekomstbestendige Bedrijfsvoering.

Het ‘water en omgeving’-spoor richt zich op de veranderingen in ons waterbeleid. Voor het ontwikkelen van de andere drie sporen zoeken wij een programmadirecteur die de gewenste verandering in gang zet.

Wat ga je doen als programmadirecteur?

Als Programmadirecteur Organisatietransitie ben je verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van de drie sporen Tech en Data, Mens en Organisatie en Toekomstbestendige Bedrijfsvoering. Samen met de programmadirecteur ‘Water en Omgeving’ sta je aan de lat voor de strategische omwentelingsopgaven, elk met een eigen accent.

Vanuit een helicopterview kijk je kritisch naar de huidige werkwijze: je focus ligt hierbij op hoe Tech en Data, Mens en Organisatie en Toekomstbestendige Bedrijfsvoering in deze werkwijze past. Vanuit deze analyse breng je in beeld welke uitdagingen en kansen er zijn. Zo wordt duidelijk wat er nodig is om op deze vlakken binnen de organisatie de juiste veranderingen door te voeren.

Je stuurt op het scherp houden van de strategische doelen en de realisatie daarvan. Je stelt de kaders op om tot goede resultaten te komen. Hiervoor kom je samen met je collega programmadirecteur Water en Omgeving met een strategische aanpak en stellen jullie samen een uitvoeringsprogramma op. Bij de implementatie hiervan ben je programmatisch verantwoordelijk voor de aansturing, facilitering en ondersteuning van het lijnmanagement op basis van “lerend veranderen”. Je signaleert op tijd knelpunten en weet deze met helder advies, op het juiste niveau te bespreken.

Je maakt deel uit van het directieteam op programmaniveau. Hiërarchisch gezien val je onder de verantwoordelijkheid van de secretaris-directeur. De secretaris-directeur, als vertegenwoordiger van het directieteam, fungeert als opdrachtgever.
De rol van programmadirecteur Organisatietransitie is een tijdelijke positie in dienst van het Waterschap, met een looptijd van drie jaar, ter ondersteuning van het directieteam.

Wie ben je?

Je bent een toegankelijk, oprecht en resultaatgericht persoon. Je hebt een no-nonsense mentaliteit en bezit over een goed relativeringsvermogen met een dosis humor. Teamspeler, mensgericht, evenwichtig, kalm en zelfbewust zijn dé sleutelwoorden voor jouw persoonlijkheid. Je weet op natuurlijke wijze de harde en zachte kant met elkaar te verbinden.

Samenwerking zit in je DNA. Je brengt mensen bij elkaar, binnen je programma en met de lijnorganisatie, smeedt verbindingen en weet anderen te inspireren om het juiste te doen.

Je weet wat je wilt, bent koersvast en weet daarbij mensen te mobiliseren en te enthousiasmeren. Je schakelt moeiteloos tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau, waarbij je de interne kennis en vaardigheden van de organisatie weet in te zetten en te benutten.

Je bent rolvast en neemt doelgericht besluiten zonder het menselijk aspect uit het oog te verliezen. Je staat stevig in de schoenen en weet goed te balanceren tussen tempo, doelrealisatie met oog voor wat de organisatie aankan.

Je hebt WO werk- en denkniveau en je hebt ervaring op het gebied van strategisch adviseren en veranderingsmanagement.

Wat bieden wij

  • Een passend salaris van minimaal € 5.614,- en maximaal € 8.021,- per maand bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 14), afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast profiteer je van een uitgebreid pakket aan voordelen, met onder andere:
  • 151 verlofuren en een individueel keuzebudget van 21% waarmee je onder andere extra verlofdagen kunt kopen of je salaris mee kan aanvullen (minimaal € 1.178 en maximaal € 1684 bruto per maand).
  • Een ruim opleidingsbudget dat je kan inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit, en de Brabant Aquademie waar je alles kunt leren over water
  • Een goede pensioenregeling bij het ABP en uitstekende thuiswerkfaciliteiten.

  Associé Wilma Atsma
  Senior adviseur José Brus 073 - 612 06 55