Manager Grond, Vastgoed en Markt

9320 Gemeente Leiden Vast (W&S) 40 uur p/w

Manager grond, vastgoed en markt

Salaris tot € 6.582,40

Gepositioneerd in het cluster stedelijke ontwikkeling betreft het een boeiende full time functie in een dynamische, sterk veranderde en professionele werkomgeving. Hier past een gedreven manager GVM bij die daadkrachtig is en op een natuurlijke wijze de verbinding aangaat.

Gemeente Leiden
Leiden is een geweldige plek om te werken, te studeren, te ondernemen, te wonen en te zijn. Leiden is de Stad van Ontdekkingen, met een prachtige historische binnenstad en een rijke traditie van kennis en cultuur. De diversiteit van de stad zien wij graag terug in ons personeelsbestand.

Met hart voor de stad …. zo werken wij als gemeentelijke organisatie voor Leiden. Steeds vaker zoeken we de samenwerking met de stad, haar inwoners, ondernemers en andere partijen om nieuwe, mooie en waardevolle ideeën en initiatieven te laten ontstaan en in de praktijk te brengen. Leiden is in trek en ontwikkelt zich in hoog tempo. Samen met de stad werken we aan een groot aantal eigen ontwikkelingen en mee aan initiatieven van derden. Samen maken we Leiden en de Leidse regio een nog geweldiger plek. Werken bij Leiden … iets voor jou?

De opgave, taken en verantwoordelijkheden
Jij bent een strategisch leidinggevende, verantwoordelijk voor het aansturen van het team GVM, dat uit 35 collega’s bestaat. Tevens ben je als manager een sterke (inhoudelijke) gesprekspartner van je specialisten, directie en bestuur en belangrijke externe stakeholders. Je zorgt, als vanzelfsprekend, voor een constructieve samenwerking met collega managers binnen het cluster Stedelijke Ontwikkeling (waar team GVM onder valt) en daarbuiten.

Je vertegenwoordigt het team in externe overleggen en netwerken.

Jij zorgt met jouw team voor financiële beheersing van onze projecten, voor contractuele afspraken en voor verkoop van grond en vastgoed.

Je beheert met jouw team het gemeentelijk vastgoed en hebt de regie op het betaald parkeren. Het team heeft een intensieve samenwerking met het Projectbureau van de gemeente Leiden. Voor een aantal projectmanagers van het PB van ruimtelijke projecten ben je ambtelijk opdrachtgever en zit je stuurgroepen voor.

Er wordt van je verwacht dat je op strategisch niveau:

 • meedenkt op het gebied van grond en planeconomie;
 • een sparringpartner bent voor de aanpak en beheersing van duurzame stedelijke ontwikkeling;
 • meedenkt over de aansturing van de parkeerketen en de parkeerexploitatie (auto en fiets);
 • meedenkt over beheer en verduurzaming van het gemeentelijke vastgoed.

Profiel en persoonlijkheid
De integraal manager die wij zoeken is gericht op ontwikkeling, zowel van de stad als van je team. Je bent zakelijk en oplossingsgericht. Je geeft op een natuurlijke manier leiding. Je bent direct en open in je communicatie en weet duidelijk je visie en standpunten over de bühne te brengen. Je bent toegankelijk en weet mensen voor je te winnen en aan je te binden. Je hebt een ondernemende instelling, zoekt naar de maatschappelijk en bestuurlijk beste oplossingen en bent daadkrachtig in je besluiten. Je hebt grondige kennis van gebiedsontwikkeling en de financiën en de juridische aspecten daarvan. Je hebt affiniteit met gemeentelijk vastgoed en gereguleerd parkeren. Je bent in staat verbinding te leggen tussen Grond, Vastgoed en Parkeren. Ervaring als overheidsmanager is een pré.

Hiernaast:

 • Heb je een afgeronde academische opleiding en ken je je vakgebied.
 • Weet je de verbinding te leggen met andere gemeentelijke onderdelen waar GVM mee samenwerkt.
 • Ben je een ervaren en betrokken peoplemanager die onderlinge samenwerking bevordert en de medewerkers coacht en faciliteert in hun persoonlijke ontwikkeling en groei.
 • Ben je een strategisch gesprekspartner op directie en bestuurlijk niveau en voor externe partijen.
 • Weet je wat er in de markt speelt en zoek je de samenwerking op met (potentiele) investeerders, vastgoedeigenaren en particulieren.

Het team
Het team GVM maakt onderdeel uit van het cluster Stedelijke Ontwikkeling. Het uitgangspunt in het cluster is dat binnen de teams elke medewerkeréén direct hiërarchisch leidinggevende heeft, de Manager. Bij ons wordt dat de Resultaat Verantwoordelijk Teammanager genoemd. (RVT manager). Het team bestaat uit 35 medewerkers in o.a. de volgende functies: assetmanagers, beleidsmedewerkers, vastgoedadviseur, portefeuillemanager, senior planeconoom, (senior )juristen, adviseur parkeren, parkeermanager, vermogensbeheerder en administratief medewerkers.

De visie van het team GVM is: “We laten ons inspireren door buiten, zijn een betrouwbare partner en ontwikkelen ook eigen initiatieven die passen binnen de vitale kennisstad en de krachtige regio. Ruimte is immers een schaars en kapitaalintensief goed en vereist zorgvuldigheid”.

Arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden

 • Een mooie functie met een salaris van max. € 6.582,40 bij een 36-urige werkweek. De mogelijkheid tot een arbeidsmarkttoelage is bij dit bedrag inbegrepen.
 • De rechtspositie van de sector gemeenten, zoals vastgelegd in de Cao voor gemeenteambtenaren, de CAR/UWO.
 • Je krijgt naast je salaris ook nog een vrij besteedbaar budget bij ons, een Individueel Keuze Budget (IKB). Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen.
 • Een uitdagende en afwisselende functie in een team van enthousiaste en slagvaardige collega’s.
 • Een klantgerichte en op resultaatgerichte, informele werksfeer.
 • Een professionele werkomgeving waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Wij hebben flexibele werktijden, in overleg deel jij je eigen tijd in. Af en toe thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
 • Wij zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer, onze locatie bevindt zich op een paar minuten loopafstand van het Centraal Station.

Contact en informatie procedure
De procedure wordt begeleid door Zeelenberg. Voor nadere informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Cees Zeelenberg via ons kantoor in ’s-Hertogenbosch, telefoonnummer 073 – 612 06 55.

We zien uw sollicitatie inclusief curriculum vitae en motivatiebrief graag tegemoet, uiterlijk op 28 oktober 2018. U kunt online solliciteren via deze reactielink, of de reactielink boven aan deze pagina.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

De opzet van de procedure inclusief data waarop gesprekken plaatsvinden zijn reeds gepland. U kunt deze opvragen via het mailadres welkom@zeelenberg.nl.

Associé Cees Zeelenberg 073 - 612 06 55