Domeinmanager Fysieke Leefomgeving

10217 Werkorganisatie Druten Wijchen Werkorganisatie Druten - Wijchen Vast (W&S) 36 uur p/w

Voor wie echt het verschil wil maken zoeken wij voor Werkorganisatie Druten Wijchen een nieuwe domeinmanager Fysieke Leefomgeving.

Over Werkorganisatie Druten Wijchen
Werkorganisatie Druten Wijchen (WDW) is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Druten en Wijchen. De organisatie WDW pakt samen de uitdagingen in het hele gebied op. Zo wil de WDW het wonen, het werken en het ondernemen voor de inwoners, de ondernemers en de maatschappelijke organisaties in de gemeenten Druten en Wijchen zo prettig mogelijk maken. Nu én in de toekomst. Zo maakt de WDW samen het verschil!
www.werkorganisatiedrutenwijchen.nl

Werken vanuit vertrouwen!
Alle medewerkers van de gemeenten Druten en Wijchen (+- 488 fte) zijn in dienst van de WDW. Vandaaruit wordt gewerkt voor beide gemeenten en worden alle gemeentelijke taken verricht. Als organisatie staat de WDW midden in de samenleving. De WDW heeft intensief contact met de inwoners, de ondernemers, organisaties en instellingen.

De WDW biedt veel kansen voor vakbekwame, bevlogen medewerkers. Wat de context extra uitdagend maakt, is dat de organisatie voor twee gemeenten werkt, met ieder haar eigen bestuur, gemeenteraad en ambities. Om dat in goede banen te leiden, werkt de WDW met zelforganiserende teams en veel eigen verantwoordelijkheid. Bij de WDW telt iedereen mee, ongeacht achtergrond, leeftijd, opleiding en werkervaring. De cultuur is open, informeel en positief. De WDW gelooft sterk dat een medewerker gelukkiger is als er ruimte is om talenten te ontwikkelen. Dat verhoogt de persoonlijke motivatie en de productiviteit van de organisatie.

De WDW bestaat uit vijf domeinen: Fysieke Leefomgeving, Bestuur, Strategie en Projecten, Bedrijfsvoering, Publiekszaken en Sociale Leefomgeving. Het domein Fysieke Leefomgeving bestaat uit 130 fte en is in hoofdlijnen opgebouwd uit de teams ruimtelijk beheer, strategisch beheer, energietransitie, milieu, grondzaken en vastgoed, wonen, ruimtelijke ordening, economische zaken, voorbereiding & uitvoering, gebiedsinrichting, GEO-informatie en juridisch advies. Het team Ruimtelijk beheer (55 fte) wordt aangestuurd door een teammanager Ruimtelijk Beheer.

Wat ga je doen als domeinmanager Fysieke Leefomgeving? Als domeinmanager Fysieke Leefomgeving ben je in de basis verantwoordelijk voor de aansturing van het domein. De WDW gelooft in zelforganisatie en teamverantwoordelijkheid. Dit betekent dat jij met de teams de lijnen uitzet, waarbinnen de professionals op eigen autonome wijze afwegingen kunnen maken. Daarbij hoort het aanspreken op zowel resultaat als professionele ontwikkeling, maar ook betrokkenheid tonen, zichtbaar zijn voor medewerkers en oog te hebben voor een goede balans tussen mens- en resultaatgericht leiderschap.

Je faciliteert de teams, zodat zij kunnen meebewegen met in- en externe ontwikkelingen. Om dit te realiseren, creëer je een veilige werkomgeving waarin sprake is van vertrouwen, verantwoordelijkheid, vrijheid en vakmanschap. Je stimuleert en faciliteert de verbinding tussen teams in het domein Fysieke Leefomgeving, de organisatie en het bestuur.

De afgelopen jaren is er in de organisatie al flink ingezet op deze thema’s, maar binnen het domein Fysiek Leefomgeving liggen er de komende jaren meer specifieke en inhoudelijke uitdagingen, zoals woningbouw, verduurzaming, energietransitie etc. En dit alles in een krappe arbeidsmarkt. Als domeinmanager Fysieke Leefomgeving adviseer je over de prioritering en bestuurlijke afstemming, ook ten aanzien van beleidsontwikkeling die het domein overstijgen.

Je bent eveneens lid van het WDW managementteam (MT). Je toont hierin verantwoordelijkheid en het lef om samen verder te bouwen aan de organisatie. Denk aan de verdere doorontwikkeling, het integraal werken, de harmonisatie van werkprocessen en het doorbreken van oude patronen. Jullie zijn als MT gezamenlijk verantwoordelijk voor het bevorderen van verbinding, afstemming, samenwerking en informatie uitwisseling tussen de domeinen. Het MT evalueert momenteel de managementstructuur en heeft daarvoor veel input verkregen uit een recent medewerkers tevredenheidonderzoek.

Wat heb je in huis?
Wij zoeken voor de WDW een mensgericht en verbindende leidinggevende, met strategisch vermogen en een overstijgende, veranderkundige blik. Je hebt hart voor de publieke zaak en herkent je in de volgende punten:

 • HBO of WO werk- en denkniveau;
 • Werkervaring in een vergelijkbare rol, in de breedte van de Fysieke Leefomgeving (generalist);
 • Affiniteit met het werkveld en inhoudelijke kennis op hoofdlijnen;
 • Je omarmt het principe zelforganisatie en weet dit enthousiast uit te dragen;
 • Je hebt ervaring met verandermanagement;
 • Je brengt focus aan en bent besluitvaardig;
 • Je bent communicatief sterk en hebt een uitstekende politieke antenne;
 • Tot slot heb je relativeringsvermogen en gevoel voor humor!

Wat biedt de WDW?
De WDW is een organisatie die volop in ontwikkeling is en veel kansen biedt voor haar medewerkers. Zelforganisatie en flexibel werken vormen de basis hiervoor. Er is veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid. Er werken mensen die verbindend, ondernemend, optimistisch en open zijn. Dat zijn de kernwaarden van de organisatie. Nieuwsgierig, enthousiast, lef, het verschil willen maken, denken in mogelijkheden en kansen zijn termen die helemaal bij de WDW passen. Bovendien investeert WDW als een goede werkgever in een prettige werkomgeving en een positieve sfeer. Kortom, je stapt in een warm bad!

Je kunt er verder het volgende verwachten:

 • Een zelfstandige, afwisselende en uitdagende baan die zich kenmerkt door een informeel karakter, korte communicatielijnen en een goede open werksfeer;
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 8.023,- (schaal 14 Cao Gemeenten per 1 januari 2024) bij een 36-urige werkweek. Het betreft een fulltime functie. De hoogte van je salaris wordt bepaald aan de hand van je ervaring, opleiding en kwaliteiten;
 • Een Individueel Keuze Budget van 17,05% bovenop je bruto maandsalaris, waarmee je keuzes kunt maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen;
 • Flexibele werktijden met de mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Een bedrag van € 950,- voor het inrichten van je thuiswerkplek.
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling bij het ABP;
 • Werk je fulltime, dan krijg je 144 uur wettelijk verlof en 50,4 uur balansverlof;
 • Je kunt je aansluiten bij een collectieve ziektekostenverzekering;
 • Je krijgt een laptop en telefoon tot je beschikking;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Contact en informatie procedure
De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. We zien jouw sollicitatie inclusief curriculum vitae en motivatiebrief graag uiterlijk 28 januari 2024 tegemoet. Je kunt online solliciteren via de oranje button op deze pagina. De procedure wordt begeleid door Zeelenberg. Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met José Brus of Esther Dijkstra via 073 – 612 06 55.

Een assessment en/of referentieonderzoek maken mogelijk onderdeel uit van de procedure. Om voor een benoeming als domeinmanager bij de WDW in aanmerking te komen, is het kunnen overleggen van een geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) vereist.

De data van de procedure zijn:

 • Week 5: adviseurs voeren oriënterende gesprekken met kandidaten

 • 6 februari 2024: cv presentatie door adviseurs Zeelenberg

 • 8 februari 2024: persoonlijke presentatie (door kandidaten)

 • 19 februari 2024: 1e gespreksronde

 • 22 februari 2024: 2e gespreksronde

Secretaresse Jeannette op den Buijs 073 - 612 06 55
Senior adviseur José Brus 073 - 612 06 55