Directeur

10614 Zeelenberg 's-Hertogenbosch Vast (W&S) 40 uur p/w

Zeelenberg
Wij maken samen het verschil voor organisaties binnen de publieke sector, waar we ons inzetten voor mens en organisatie. Dit doen we al bijna 30 jaar en daar zijn we trots op! We bieden werving en selectie, interim-management, assessments en coaching. Hierbij richten we ons met name op bestuurlijk, directie- en hoger managementniveau.

Wij inspireren, adviseren en faciliteren mensen en organisaties om het beste uit zichzelf te halen. Door ons te verdiepen in het heden én wat er nodig is in de toekomst, kijken we samen met opdrachtgevers en kandidaten welke meerwaarde we kunnen bieden. Dit is altijd maatwerk. We dragen bij aan nieuw perspectief, beweging en duurzame oplossingen.

We doen dat met hart voor mensen en de publieke zaak. We zijn thuis in de wereld van politiek-bestuurlijke organisaties en kennen de dynamiek en complexiteit.

De organisatie
De dienstverlening van Zeelenberg is intern ondergebracht in een team Werving en Selectie, Interim-Management en Psychologie (assessments, coaching en begeleiding). In totaal werken er 20 mensen bij Zeelenberg. De kernwaarden die leidend zijn in ons werk – vakmanschap, samen oplopen en eigenheid – zijn ook leidend in de profielen voor nieuwe collega’s. Met andere woorden: we werken nadrukkelijk vanuit gedeelde waarden. We hebben kennis van zaken, zijn bondgenoten en zijn open en eerlijk. We hebben oog voor de context van onze opdrachten en kijken naar de mens achter het cv. We kennen onze rol en zoeken samen naar de beste oplossing. We streven naar duurzame relaties met onze opdrachtgevers en kandidaten.

Zeelenberg is sinds 2022 onderdeel van Umon B.V., een groep sterke recruitmentorganisaties actief binnen de publiek sector. Cees Zeelenberg, oprichter van Zeelenberg, is in 2023 teruggetreden als directeur. De functie van directeur wordt nu op interim basis ingevuld door Wilma Atsma.

Over Umon
Umon bedient de publieke en non-profit sector en is dé plek waar opdrachtgever en kandidaat zich herkennen, thuis voelen en elkaar weten te vinden. In 2000 is OnlyHuman, de grootste organisatie binnen de groep, opgericht met de ambitie om organisaties en mensen in de publieke sector bij elkaar te brengen, zodat ze elkaar versterken. De basiswaarden waarmee men destijds begon zitten nog steeds in het DNA van de organisaties. Krachtig op het proces en met veel aandacht voor mensen. Gedreven door plezier in werken. Met Umon brengt men al die waarden onder één dak. Zodat overal dezelfde kracht tot uiting komt en waarbij ruimte wordt geboden voor groei. Dan kan alleen maar dankzij de drive waarmee de medewerkers dagelijks de waarden uitdragen. Er wordt gewerkt aan betekenisvolle opdrachten door gedreven professionals en tevreden opdrachtgevers.

Tot de Umon groep behoren: OnlyHuman, DUX en Zeelenberg. Het is de ambitie om de komende jaren door acquisities verder te blijven groeien.

Wat ga jij doen?
Als directeur Zeelenberg ben je eindverantwoordelijk voor de financiële resultaten en de personele organisatie van de gehele Zeelenberg organisatie. De opdracht is Zeelenberg, in lijn met de meerjaren strategie, verder te versterken en uit te laten groeien. Daarmee draag je ook bij aan het realiseren van de doelstellingen van UMON. Je rapporteert aan de Algemeen Directeur van UMON en hebt zitting in het Management Team van UMON.

Verantwoordelijkheden

 • Realiseren van kwalitatieve en kwantitatieve (winstgevende) groei bij bestaande en nieuwe business binnen het publieke domein.
 • Opstellen en vertalen van (meer)jarenplannen naar businessplannen en (na akkoord groepsdirectie) uitvoering hiervan.
 • Leidinggeven aan een groeiend, enthousiast team dat in beweging is en de doorontwikkeling van team en individuen.
 • New business: signaleren van kansen, opstellen van nieuwe proposities, strategisch salesplan. Dit realiseer je samen met het team door leading by example.
 • Meewerkend voorman/vrouw: zelf verwerven en samen met het team invullen van procedures.

Wie ben jij?
Als directeur Zeelenberg ben jij een boegbeeld met een inhoudelijk en commercieel profiel. Jij bent ambitieus en resultaatgericht, met oog voor de mens, organisatiesensitiviteit en geduld. Je weet mensen op een positieve manier te bewegen, te inspireren en mee te nemen in de transitie in een veranderende bedrijfscultuur.
Jij onderschrijft de eerdergenoemde kernwaarden en werkwijze en weet op een positieve manier meer bedrijfsmatig denken en output gericht te sturen. Daarnaast ben je analytisch sterk, kun je strategisch denken en heb je een visie op arbeidsmarktontwikkelingen.

Je hebt daadkracht, veerkracht, humor en lef. Je weet dat plezier belangrijk is voor succes. Je bent een uitstekende inhoudelijke gesprekspartner voor bestuurders en top executives binnen de publieke sector. Je bent zeer goed thuis binnen deze sector, vooral ook binnen lokale en provinciale overheden, waar je al over een stevig netwerk beschikt en je bent in staat dit netwerk in korte termijn verder uit te bouwen.
Je hebt ervaring met werving in het hogere segment en interim-management en hebt een visie op de doorontwikkeling van dit vakgebied. Daarbij heb je oog voor nieuwe trends en ontwikkelingen en creëer je kansen. Je faciliteert en organiseert de samenwerking met de andere organisaties binnen de groep (cross-selling).

Competenties

 • Klantgericht
 • Commercieel gedreven
 • Flexibel en oplossingsgericht
 • Organisatiesensitief en mensgericht
 • Netwerker
 • Besluitvaardig


Daarnaast heb je:

 • Academisch/HBO+ werk- en denkniveau
 • Ervaring in een managementrol met financiële eindverantwoordelijkheid
 • Commerciële ervaring met en een uitgebreid netwerk in de publieke sector
 • Ervaring met leidinggeven en verandermanagement
 • Kennis van en/of ervaring met arbeidsbemiddeling (werving en selectie/interim/detachering)

Wat biedt Zeelenberg
Werken bij Zeelenberg betekent veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Met kansen voor talent- en persoonlijke ontwikkeling. Wil je meer weten over Zeelenberg? Op de website van Zeelenberg krijg je een eerste indruk, maar natuurlijk vertellen we je er graag meer over.

Verder:

 • Een salaris afhankelijk van opleiding en werkervaring tussen € 8.500 en € 10.000 bruto per maand op basis van 40 uur per week
 • Start met een jaarcontract, met de intentie op een vaste aanstelling
 • Lease auto
 • 25 vakantiedagen op fulltime basis en de mogelijkheid dagen bij te kopen
 • Telefoonvergoeding, laptop, pensioenvergoeding en 8% vakantietoeslag
 • Een goede werk-privebalans vinden wij belangrijk. Daarom hanteren we structureel een thuiswerkbeleid, de inrichting van je thuiswerkplek wordt gefaciliteerd.
 • Uitgebreide opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.

Contact
Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Wilma Atsma (Directeur a.i.) via 06 22 21 37 27 of wilmaatsma@zeelenberg.nl of Marielle Eijken (recruiter) via 06 28 24 77 08 of marielle.eijken@onlyhuman.nl
Heb je interesse? Dan horen wij graag van je. We zien jouw sollicitatie inclusief cv en motivatiebrief graag uiterlijk 25 februari tegemoet. Reageren is mogelijk via de solliciteer button.

De data van de procedure zijn:
Maandag 26 februari – Oriënterende gesprekken met directeur HRM en Directeur Zeelenberg a.i.
Maandag 4 maart – Persoonlijke presentatie (door kandidaten)
Dinsdag 5 maart – Verdiepende gesprekken

Senior adviseur Esther Dijkstra