Afdelingsmanager Vergunningen en Toezicht

10469 Gemeente Den Haag 's-Gravenhage Vast (W&S) 36 uur p/w

Een natuurlijk verbinder met een strategische en veranderkundige blik. Salaris max. € 8.779 , – (schaal 15)

Samen Haags! 
Werken voor Den Haag gaat verder dan alleen werk doen in een unieke stad. Den Haag is een stad met een grote bouw en verduurzamingsopgave en specifieke karakteristieken die beschermd moeten worden. Bewoners volgen ontwikkelingen nauwgezet. Het vraagt om inzet van veel mensen om alles te kunnen realiseren. Je komt terecht in een professionele organisatie en dynamische omgeving, waar je met een betrokken en gedreven team medewerkers en een groot intern netwerk samen aan de lat staat voor deze mooie uitdaging. 

Context 
Met ingang van 1 januari 2024 zijn de Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging voor de bouw van kracht. Deze hebben grote gevolgen voor de afdeling Vergunningen en Toezicht (V&T). Veel vergunningen, die voortvloeien uit deze nieuwe wetten, kunnen rekenen op de nodige aandacht van onze bewoners en daarmee ook van de Gemeenteraad en het College van Burgemeester & Wethouders.  

Wat ga je doen? 
Uit de genoemde nieuwe wetten vloeit een aantal veranderopgaven voort waar de afdeling V&T mee aan de slag gaat. De nieuwe afdelingsmanager heeft veel ruimte om hier met het afdelingsmanagement vorm en inhoud aan te geven. Dit maakt de functie extra uitdagend.

Op de afdeling werken ca. 140 medewerkers waarbij jij direct leiding gaat geven aan 3 teamleiders en 10 stafmedewerkers. 

 • Samen ga je aan de slag met onderstaande veranderopgaven: 
 • integrale samenwerking met onze (externe) samenwerkingspartners zoals de Omgevingsdienst en de Veiligheidsregio; 
 • versnelling van afhandelingsprocessen; 
 • verbetering van dienstverlening aan en participatie met de bewoners van Den Haag;
 • Betere voorspelbaarheid van de bekostiging van de afdeling.

De gemeente Den Haag zoekt een ervaren en verbindende manager die een visie kan vormen over de verdere invulling, toedeling en bekostiging van de hierboven geschetste transitieperiode en die de afdeling kan meenemen in vermeldde opgaven en veranderingen. Je bent daarbij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de processen, financiën en personele aangelegenheden. Ook de benodigde ICT-ontwikkelingen en de koppeling met het landelijk digitale stelsel omgevingswet vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Daarnaast ben je  een netwerker en heb je plezier in het opbouwen van samenwerkingsrelaties. Zo draag je bij aan de vooraanstaande positie van de afdeling V&T op regionaal en landelijk niveau.  

Wie ben jij? 
Je hebt gevoel voor het werken in een politieke omgeving, staat stevig in je schoenen en weet door jouw empathisch vermogen en luistert oor goed wat er leeft op de afdeling. Je bent in staat om medewerkers uit te dagen om mee te denken over mogelijke verbetering en innovatie van hun werk. Je hebt energie en lef om constructief kritische vragen te stellen en durft gevoeligheden te benoemen om het goede gesprek op gang te brengen. Bovendien ben je resultaatgericht en motiveer je ook anderen zich te committeren aan resultaatafspraken.  

Verder vraagt de rol om: 

 • academisch werk- en denkniveau met enkele jaren relevante werkervaring binnen (of in samenwerking voor of met) een (semi) overheidsorganisatie; 
 • aantoonbare ervaring in een complexe-bestuurlijke omgeving en met integraal management in het daarbij behorende spanningsveld; 
 • een sterke strategische blik, analytische geest en proactieve houding; 
 • uitstekende netwerkvaardigheden; 
 • bij voorkeur heb je kennis van ruimtelijk-planologische processen en de Omgevingswet. 

Wat heeft gemeente Den Haag jou te bieden? 
Je kunt rekenen op:  

 • een 32 tot 36-urige werkweek met een salaris van maximaal € 8.779,- bruto per maand (schaal 15) op basis van een volledige (36-urige) werkweek. 
 • ruimte om compensatieverlof op te bouwen; 
 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden; 
 • een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof en salaris; 
 • de ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden: je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past; 
 • opname in het ABP-pensioenfonds en een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering; 
 • een thuiswerkvergoeding van €3,- netto per dag voor elke dag die je thuis werkt; 
 • en nog veel meer, bekijk overige arbeidsvoorwaarden van gemeente Den Haag.

Over de afdeling Vergunningen & Toezicht  
De afdeling Vergunningen & Toezicht is verantwoordelijk voor de vergunningverlening binnen het fysiek domein, in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Onze afdeling zorgt naast vergunningverlening ook voor de naleving op de uitvoering van deze wet en we zijn expert op het terrein van bouwveiligheid en verduurzaming van vastgoed. Wij zijn onderdeel van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling (DSO) die gaat over de groei en vitaliteit van de stad, in samenwerking en samenspraak met bewoners en bedrijven. Veiligheid, gezondheid en duurzaamheid zijn daarbij belangrijke uitgangspunten  

Contact en informatie procedure 
De gemeente Den Haag wil een werkgever zijn waar het prettig werken is. Waar het veilig is en waar ruimte is om vrijmoedig te spreken. Waar er ruimte is voor verschillende mensen, meningen en perspectieven. Den Haag, onze mooie stad achter de duinen, heeft medewerkers nodig die zich willen inzetten voor het welzijn en de leefbaarheid van al onze burgers. Wees meer dan welkom om te solliciteren als jij je daarvoor wilt inzetten. 

Wij zien jouw sollicitatie inclusief curriculum vitae en motivatiebrief graag uiterlijk zondag 24 maart 2024 tegemoet. Je kunt online solliciteren via de oranje button op deze pagina (rechtsonder).  

Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Esther Dijkstra via 073 – 612 06 55.  

Om voor een benoeming als Afdelingsmanager Vergunningen en Toezicht in aanmerking te komen, is het kunnen overleggen van een geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) vereist. 
Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure. 

De data van de procedure zijn:
Adviseurs voeren oriënterende gesprekken met kandidaten – week 13 (26 en 27 maart 2024)
CV presentatie door adviseurs Zeelenberg  – woensdag 3 april 2024
Persoonlijke presentatie (door kandidaten) – woensdag 10 april 2024
1e verdiepende gespreksronde  – woensdag 17 april 2024
2e verdiepende gespreksronde – vrijdag 19 april 2024

Gemeentelijke organisatie Den Haag 
De gemeente is opgedeeld in 8 diensten. Lees meer over de indeling van de gemeentelijke organisatie: organogram

Voor het downloaden van het profiel klik hier


Senior adviseur Esther Dijkstra