Piet Buijtels – Duurzaam succesvol in je werk

Auteur: Piet Buijtels 

Aan de slag! Je bent benoemd tot gemeentesecretaris, directeur of manager en wilt vol energie aan de slag. Het zoekprofiel sloot perfect aan. Dat vonden niet alleen de selectiecommissie en het college, maar dat vind jijzelf ook. Dus wat kan er mis gaan?

Voorkant en achterkant

Tsja, helaas is het niet altijd rozengeur en maneschijn in het eerste jaar van een nieuwe gemeentesecretaris, directeur of manager. Behalve associé bij Zeelenberg was ik een aantal jaren geleden ook voorzitter van de Vereniging van Gemeentesecretarissen. In die rol ontdekte ik al snel, dat er vaak een beroep wordt gedaan op de vertrouwenspersonen van de VGS. Niet alleen door collega’s die al geruime tijd werkzaam waren bij dezelfde gemeente, maar helaas ook door recent benoemde secretarissen. Het bleek aan de ‘achterkant’ niet te zijn wat de gemeente aan de ‘voorkant’ had verteld. Dat kan allerlei redenen hebben …

  • De gewenste cultuurverandering was niet het idee van het zittend management. 
  • Die reorganisatie kon op veel bezwaar rekenen van de OR.
  • De burgemeester vond jou een geschikte peer, maar enkele wethouders hadden zo hun bedenkingen bij jouw aanpak. 

Goede raad is dan duur: bij wie kun je in vertrouwen terecht? Is hulp zoeken geen zwaktebod? 

Goed van start

Mede naar aanleiding van dit soort ervaringen bouwde de VGS intussen verder aan een goede opleiding voor aspirant-gemeentesecretarissen. Er kwam een buddy-systeem waarbij ervaren collega’s de nieuwe secretaris op weg kunnen helpen. Desondanks sneuvelen er nog (te) veel secretarissen, maar ook directeuren en managers in hun eerste jaar. 

Daarom heeft Zeelenberg ervoor gekozen om voortaan elke nieuw benoemde manager, directeur of secretaris professionele hulp aan te bieden om een goede start te maken. Met een betaalbare strippenkaart krijg je een ervaren coach. Op die manier wordt de dienstverlening uitgebreid, met het doel duurzaam succesvolle medewerkers te leveren aan het openbaar bestuur.

Deel dit bericht
< VorigeWerving & Selectie

‘Er is behoefte aan een ander soort overheid’

Een gemeente die minder vanuit hiërarchie opereert, waarbij het gemeentehuis geen ivoren toren is en waarvan de medewerkers middenin de samenleving staan. Daar is behoefte aan volgens Ellen Nauta en Dennis Lacroix, burgemeester en gemeentesecretaris van Hof van Twente.

Volgende >Interim Management

Een altijd passende tijdelijke of permanente match

Jean-Paul Weeda vertelt meer over de dienstverlening van Zeelenberg, met name over interim-management.