Testimonials

Werving & Selectie

“De visie van Zeelenberg heeft ons erg geholpen bij het zoeken naar een nieuwe dijkgraaf. Zij gaan er vanuit dat de tijdgeest vraagt om flexibele en wendbare organisaties en redeneren vanuit het talent van mensen. Het betekent dat de leiderschapsstijl moet aansluiten bij de gewenste werkwijze. Uitgaand van dezelfde visie, hadden we aan een half woord genoeg bij de beschrijving van het profiel. Zeelenberg heeft het goed verwoord en verwerkt in het daaropvolgende proces.”

Joke Goedhart, secretaris-directeur

Psychologie

“Het gaat eigenlijk om het herstellen van een verbinding met jezelf. Je wordt je bewust van je eigen overtuigingen en ziet hoe die in de weg kunnen zitten. Je herkent primaire reacties die bijvoorbeeld getriggerd worden door angst of spanning. Als het je lukt om die rust te vinden en je ware ik aan te spreken, kom je tot grotere inzichten.

Het gevoel dat je krijgt wanneer je die rust en wijsheid in jezelf kunt aanspreken, dat is pure schoonheid. Ik wist niet eens dat het gevoel bestond, dat het kon. Dus ja, het heeft mijn kijk op het leven veranderd en het is absoluut fundamenteel. Het is zo’n grote openbaring en heeft zo’n grote impact dat ik bijna zou zeggen dat dit onderdeel van ons basisonderwijs zou moeten zijn. Ik gun iedereen deze inzichten.”

Anoniem

Interim Management

“Zeelenberg kenmerkt zich door net wat minder ego. Als je dit vak heel goed wilt doen, moet je vooral luisteren en opvangen wat de opdrachtgever en de kandidaat zeggen en dat matchen. Dat doen ze goed en daarom ben ik ook zo tevreden over hen. Daarnaast durven ze kritisch te zijn richting interimmers. Dat moet ook om kwaliteit te kunnen bieden en vast te houden. De brede kijk die Zeelenberg heeft op dit werk en een goede verbinding met overheid en samenleving: dat is essentieel om up-to-date te zijn en bij de les te blijven.”

Jos Rooijmans & Rob Spit, Interim managers

Werving & Selectie

“Wie ben je, wat wil je en wat zijn je ambities en dromen? Past dit bij ons? Die vraag stellen we aan (toekomstige) medewerkers. De zoektocht naar een nieuwe gemeentesecretaris deden we samen met Zeelenberg en daarin stond deze (voor ons) nieuwe benadering centraal. Hierin ligt precies de kracht van Zeelenberg:
Het zorgvuldig in kaart brengen van opgave, cultuur, mensen, wensen en wat regionaal nodig is. De context is cruciaal: ook al ben je nog zo deskundig, het puzzelstukje moet echt passen!”

Ellen Nauta, Burgemeester

Werving & Selectie

“Overijssel staat goed op de kaart: een uitdagende werkomgeving met ambities waaraan je als medewerker op hoog niveau betekenis kunt toevoegen. Met een omvangrijk investeringsprogramma is het geen wonder dat we de afgelopen jaren een keur aan nieuwe medewerkers welkom konden heten. Bijna zonder uitzondering lukt ons dat met eigen wervingsactiviteiten via internet en sociale media.

Soms stokt zo’n proces en lukt het niet de gewenste kandidaten te vinden. Ik had eerder goede ervaring met Zeelenberg bij het aantrekken van een teamleider voor ons team Grondzaken. Ook nu hielp het bureau ons goed op weg, na het een jaar op eigen kracht proberen, bij het verwerven van de kandidaat voor de functie van Contractmanager Ontwikkelopgave EHS/Natura 2000.”

Henk Vegter, Hoofd Project- en Programmamanagement

Werving & Selectie

“Bureau Zeelenberg heeft het proces voor de werving van een nieuwe gemeentesecretaris uitstekend ondersteund. Zowel in de voorbereidende inventarisatie van kandidaten als in het vervolg is veel werk uit handen genomen.

De wijze waarop de selectie is begeleid in het precaire keuzeproces is naar volle tevredenheid van college en directie. Wellicht zou men hier kunnen spreken van onzichtbare aanwezigheid. Met name de kennis van de markt en in de inschatting van de match tussen het gewenste profiel en de kandidaat bleek een goede te zijn, waardoor de selectie werd vereenvoudigd.

‘Geruisloos en kwaliteit’ zijn de kernwoorden voor procesbegeleiding door Zeelenberg.”

Jan Hamming, Burgemeester Heusden