MT-lid Stadsbeheer en Afvalinzameling

Ben jij een verbinder met een duidelijke doelgerichte stevigheid, bekend met projectmatig en programmatisch werken en heb jij ruime werkervaring met een lerende en veranderende organisatie?

Zoetermeer is in beweging! De gemeente zit middenin een transformatie. Er liggen grote opgaven, zowel inhoudelijk als financieel als in manieren van werken, inrichting en aansturing van de organisatie. De visie Zoetermeer 2040 is opgesteld en vormt een leidraad voor deze ontwikkeling. Samen vormgeven aan gebiedsgericht maatwerk. Op maat en integraal organiseren van de dienstverlening en het samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag en morgen. Met nauwe verbindingen tussen fysiek en sociaal. Dat is waar Zoetermeer voor staat en gaat. Na vaststelling van deze visie is het straks tijd voor de vertaling ervan naar uitvoering.

Rolinvulling MT-lid

In de vertaling van de visie Zoetermeer 2040 naar het handelen van de organisatie in het hier en nu zijn samenhang en samenwerking van groot belang. Het gaat om de implementatie van deze visie in werkwijzen en cultuur en daarmee de doorontwikkeling en uitwerking van de organisatiestructuur.

Om dit tot een succes te maken, werk je met concrete doelen, programma’s, projecten en strategieën. Een belangrijk kader hierbij is het programma voor de implementatie van de Omgevingswet. Vanuit jouw rol van ambtelijk opdrachtgever stuur je teammanagers aan om de gestelde doelen te behalen.

Beheervraagstukken zijn actueel in Zoetermeer. Als MT-lid heb je hierin vooral aandacht voor de bredere verbindingen, zoals met stedelijke ontwikkeling en sociaal domein. Samen met collega MT-leden en de directie vertaal je vraagstukken in de stad naar integrale antwoorden. Je weet de blik te verbreden en te zoeken naar samenwerking over de grenzen heen; waarbij het denken vanuit het bredere belang van de stad, haar inwoners en de organisatie centraal staat.

In de bedrijfsvoering is kostenbeheersing en effectiviteit een belangrijke opgave. Focus aanbrengen, keuzes maken en zowel voor als achter je medewerkers staan en tegelijkertijd het financiële plaatje niet uit het oog verliezen.

Kortom, een mooie uitdaging tot doorontwikkeling, vanuit een stabiele basis: een hecht team met een stevig netwerk in de bestaande stad.

Als MT-lid ben je opdrachtgever en geef je leiding aan de teams Strategie en Beleid, Projecten en Werken, Wijk en Gebiedsbeheer, Civiele Techniek, Cultuurtechniek & Geodesie Installatie & Verkeerstechniek en de teams van Afvalinzameling.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je bent medeverantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van jouw portefeuille;
 • Je draagt bij aan het realiseren van de doelstellingen van de gehele organisatie;
 • Je geeft integraal leiding aan de afdeling(en) en coacht en faciliteert medewerkers zodanig, dat afspraken binnen vastgestelde kaders, gerealiseerd worden;
 • In de regio zoek je verbinding met relevante partners en vertegenwoordig jij de belangen van Zoetermeer;
 • Je levert een bijdrage in de integrale (strategische) beleidsontwikkeling van de organisatie;
 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van begrotingsprogramma’s, tevens ben je sparringpartner voor het bestuur bij strategische vraagstukken en calamiteiten;
 • Je adviseert diverse gremia op politiek bestuurlijk niveau en je voelt het politieke debat in de stad aan en handelt proactief.

Persoonsprofiel

 • Je beschikt over WO werk- en denkniveau en een relevante opleiding.
 • Je bent een ervaren manager met gevoel voor mensen en vraagstukken op MT-niveau en hebt ervaring op interdisciplinaire samenwerking.
 • Je hebt affiniteit met de Zoetermeerse vraagstukken en de onderwerpen uit jouw portefeuille; je begrijpt de wereld van Stadsbeheer goed.
 • Je bent zichtbaar, actief en benaderbaar, vanuit de organisatie, de stad en de regio;
 • Je bent een uitstekend netwerker; je initieert en onderhoudt contacten.
 • Je beschikt over verbindende leiderschapskwaliteiten. Je staat voor een integere en inclusieve organisatie en draagt op inspirerende wijze bij aan de bevlogenheid van medewerkers
 • Je bent daadkrachtig en flexibel;
 • Je hebt senioriteit in bestuurlijke advisering;
 • Je hebt ruime ervaring met organisatieveranderingen en beschikt over veranderkundige bagage c.q. affiniteit met HR-aspecten en het inzetten van interventies die het verandervermogen van mensen vergroot.

Arbeidsvoorwaarden

Zoetermeer biedt je, afhankelijk van je opleiding en ervaring, een salaris van maximaal € 6.994,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (functieschaal 14). Het betreft een contract voor 12 maanden, met de intentie om daarna over te gaan op een vast contract.

De gemeente biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget. Daarnaast biedt Zoetermeer veel mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Men hecht veel belang aan talentonwikkeling en diversiteit. Zo behoort een wisseling van portefeuille op termijn tot de mogelijkheden, evenals het oppakken van concernbrede opdrachten.

Contact en informatie procedure

De procedure wordt begeleid door Zeelenberg. Voor nadere informatie over deze functie kan je contact opnemen met Wouter Nijland via 073 – 612 06 55.

Wij zien jouw sollicitatie inclusief curriculum vitae en motivatiebrief graag uiterlijk 7 februari 2021 tegemoet. Je kunt online solliciteren via de reageer-link op deze pagina.

We vragen je in je motivatiebrief nadrukkelijk centraal te stellen: jouw visie op de rol van MT-lid en jouw eigen toegevoegde waarde daarin, waarmee je tevens een inkijkje geeft in persoonlijkheid en drijfveren.

De data van de gesprekken in de procedure zijn gepland.

 • Week 8                                                  oriënterend gesprek met adviseurs Zeelenberg
 • Donderdag 4 maart 2021                      cv-presentatie (door adviseurs Zeelenberg)
 • Dinsdag 9 maart 2021                          1e gespreksronde
 • Vrijdag 19 maart 2021                          2e gespreksronde

Een selectiegericht assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure.