Bevlogen directeur

Een boegbeeld en netwerker die stuurt op samenwerking

Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ) is een organisatie voor brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening en voorbereiding en coördinatie op het gebied van rampenbestrijding en crisis­beheersing.

De VRGZ draagt bij aan een veilige regio. Hier worden rampen en crises zo goed mogelijk voorkomen en bestreden. De inwoners van de regio kunnen rekenen op snelle en goede hulpverlening en brandweerzorg. Dit doet de VRGZ samen met de 14 gemeenten, de politie en andere lokale-, regionale- en landelijke partijen. De VRGZ is een van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland.

Directeur
Als directeur ben je samen met je collega-directeur eindverantwoordelijk voor de organisatie. Onderling zijn de portefeuilles (Operatie en Crisisbeheersing/Bedrijfsvoering) verdeeld. De functie van directeur met portefeuille Crisisbeheersing/Bedrijfsvoering is vacant. De onderlinge verdeling wordt met de komst van een nieuwe directeur opnieuw bekeken. Dit kan leiden tot accentverschuivingen. De directeur Publieke Gezondheid (DPG) vormt onderdeel van de directie op basis van haar verantwoordelijkheid voor de GHOR-taken en mede afnemer van de bedrijfsvoering van de VRGZ. 

Daarnaast ben je secretaris en eerste adviseur van het dagelijks en algemeen bestuur. Het is daarmee aan jou om de ambities van het bestuur te vertalen in beleid en organisatiedoelstellingen.

Opgaven
De organisatie streeft ernaar zo optimaal mogelijk samen te werken, zowel intern als extern. Hier heeft men de afgelopen periode flinke stappen in gezet. Als directeur werk jij de komende periode aan verdere professionalisering van de organisatie; het versterken van leiderschap en het bepalen én uitdragen van een gezamenlijke koers. Je toont hierin voorbeeldgedrag en richt de blik (steeds meer) naar buiten.

Je weet bestuurlijke, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen te vertalen naar de opgaven van de organisatie. Zo geef je sturing aan de politieke ambities op het gebied van de doorontwikkeling van crisisbeheersing. Ook zoek je voortdurend de balans tussen ambities en beschikbare middelen en weet daarin goed te balanceren in het samenspel tussen de organisatie en het bestuur. Het is aan jou om de organisatie daarbij financieel op koers te houden.

Tot slot vertegenwoordig je de VRGZ in (boven)regionale en landelijke netwerken. Je neemt vanuit de VRGZ een proactieve positie in en stuurt op samenwerking.

Over de organisatie
De veiligheidsregio kent de sectoren brandweerzorg, ambulancezorg, meldkamer, crisisbeheersing en bedrijfsvoering. In totaal werken er circa 600 FTE en 750 vrijwilligers voor de organisatie. De VRGZ ondersteunt tevens de GGD Gelderland-Zuid op het gebied van bedrijfsvoering.

Er heerst een informele hands-on mentaliteit binnen de VRGZ. De betrokkenheid bij de inhoud van het werk is groot. Met vertrouwen als uitgangspunt, aandacht voor elkaar, het benutten van diversiteit en een goede balans tussen werk en privé, vormt dit een prettige werkomgeving.

Persoonsprofiel
Je hebt academisch werk- en denkniveau en managementervaring op strategisch niveau in een dynamische, bestuurlijke en maatschappelijke omgeving. Daarnaast heb je affiniteit met en gevoel voor crisismanagement en het werk binnen het veiligheidsdomein. Onderstaande persoonskenmerken komen nadrukkelijk naar voren in jouw profiel:

  • Je beschikt over sensitiviteit; zowel richting het bestuur als de organisatie en omgeving. Je weet wat een bestuur beweegt en hebt gevoel bij het speelveld van gemeenschappelijke regelingen.
  • Je staat stevig in je schoenen, straalt rust uit en beschikt over incasseringsvermogen.
  • Je bent toegankelijk en vindt gemakkelijk aansluiting bij mensen en kunt schakelen op alle niveaus.
  • Je bent een coachend leider, die mensen vertrouwen geeft en verbindt, talenten onderkent en potentieel stimuleert.
  • Je moedigt collega’s en partners aan tot innovatie en ontwikkeling.
  • Je bent energiek, open en positief.
  • Je weet draagvlak te creëren voor de koers van de organisatie en toont je koersvast.
  • Je laat je leiden door een stevig moreel kompas.
  • Je bent bereid een taak of rol in de crisisorganisatie te vervullen.
  • Last but not least; je hebt humor.

Arbeidsvoorwaarden
Veiligheidsregio Gelderland-Zuid biedt je, afhankelijk van je opleiding en ervaring, een salaris van maximaal € 9.599,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (functieschaal 17). Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget (17,05% van het salaris).

Contact en informatie procedure
De procedure wordt begeleid door Zeelenberg. Voor nadere informatie over deze functie kan je contact opnemen met José Brus of Cees Zeelenberg via 073 – 612 06 55.

Wij zien jouw sollicitatie inclusief curriculum vitae en motivatiebrief graag uiterlijk 22 januari tegemoet. Je kunt online solliciteren via de knop op deze webpagina. De VRGZ streeft er naar een afspiegeling te zijn van de samenleving en gelooft in de kracht van diversiteit. We zijn dan ook benieuwd naar wie je bent en wat je drijft en krijgen daar graag een eerste inkijk in via je brief. In verband met de feestdagen hanteren we een verlengde reactietermijn.

Zodra de data van de procedure bekend zijn worden ze gepubliceerd op onze website.

Een ontwikkelassessment maakt mogelijk deel uit van de procedure.