Verbindend teamleider

Een natuurlijke bruggenbouwer voor het versterken van de samenwerking binnen het team en het goed vertegenwoordigen en positioneren van de digitale informatiebeheer

Dé dienstverlener voor overheidsorganisaties in de regio Drechtsteden.
De Servicegemeente Dordrecht (SGD) verleent binnen de Drechtstedenregio diensten aan zeven gemeenten, inclusief de gemeente Dordrecht en drie Gemeenschappelijke Regelingen. De klanten doen een beroep op hen omdat ze niet alleen superspecialisten zijn, ook omdat ze durven te ontwikkelen, leren en experimenteren. Daarnaast staan plezier in het werk en de ontplooiing van de mensen centraal. Iedere uitdaging binnen de regio is een kans om jouw talent verder te ontwikkelen. Kernwaarden professioneel, empathisch, lef en eigenaarschap spelen een grote rol.

Wat ga je doen?
Sinds januari van dit jaar is de dienstverlening van het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) onderdeel van de nieuwe Servicegemeente Dordrecht (SGD). Parallel daaraan is de ontwikkeling van een nieuw dienstverleningsconcept ingezet, met ruimte voor ontwikkeling. Als teamleider bouw je in deze transitiefase aan één team, met voor iedereen een eigen rol en verantwoordelijkheden. Je zorgt voor focus en een duidelijke koers. Je voert voortdurend het gesprek met jouw medewerkers over wat zij nodig hebben, hoe zij werkzaamheden en projecten aan kunnen pakken en wie zij er het beste bij kunnen betrekken. Je staat open voor een kritisch tegengeluid en frisse ideeën, maar bent ook duidelijk in doelen en verwachtingen. Je motiveert en faciliteert onderlinge samenwerking, binnen én buiten het team. Ook stimuleer je eigenaarschap bij medewerkers; vanuit zelfvertrouwen en professionaliteit. Soms betekent dit verzakelijking, het aanspreken op afspraken, maar veel vaker en veel liever inspireer jij tot leren, innoveren en ontwikkelen!

Waar kom je terecht?
Je gaat werken met een team van 35 enthousiaste collega’s die met veel inzet en betrokkenheid actief zijn in de informatievoorziening. Het gevarieerde team bestaat uit de onderdelen informatieadvies- en beleid, scan & registratie en fysiek archief. Het team adviseert en ondersteunt de aangesloten gemeenten bij een toegankelijke informatiehuishouding. Een informatiehuishouding waar je grip op hebt, die meebeweegt met ambities en ontwikkelingen. Het hogere doel is informatie juist en volledig op te slaan zodat het eenvoudig is terug te vinden. Zo kan informatie gebruikt worden voor bedrijfsvoering en verantwoording naar burgers en (publieke) organisaties. Het vakgebied is altijd in ontwikkeling. Dit vraagt om aanpassingsvermogen en creativiteit van jou en jouw team. Om de dienstverlening steeds verder te verbeteren, zet SGD vooruitstrevend in op zaakgericht werken en nieuwe ontwikkelingen zoals bijv. common ground. Het team is proactief, denkt met de klant mee en draagt de beste oplossing aan.

Wie ben jij?
Je hebt HBO werk- en denkniveau, bekendheid met de inhoud en affiniteit met het werkveld. Ook heb je ervaring als manager in een politiek-bestuurlijke context, maar we hechten er vooral waarde aan dat jij je herkent in onderstaande beschrijving én aan de aansluiting met jouw persoonlijkheid en drijfveren.

 • Je zorgt allereerst voor werkplezier en hebt een coachende en faciliterende stijl van leidinggeven. Het kan niet anders of je kunt dan ook goed luisteren en bent empathisch.
 • Je bent nieuwsgierig naar de ontwikkelingen rondom (documentaire) informatievoorziening en het kost je geen energie om bij te blijven (integendeel).
 • Je weet toekomstige ontwikkelingen te vertalen naar een visie en tegelijk kun je handen en voeten geven aan wat er op dit moment speelt.
 • Je bent in staat om de link te maken tussen de verschillende onderdelen binnen het team.
 • Je bent relativerend, positief ingesteld en brengt humor en rust; het type rots in de branding.
 • Jouw houding is pro-actief en gedreven, gericht op kwaliteit, continue verbetering en resultaat.
 • Ook ben je er de persoon naar om te reflecteren op je eigen gedrag en sta je open voor signalen vanuit jouw omgeving.
 • Je combineert dit met een dienstverlenende en klantgerichte instelling.
 • Je kunt je staande houden in een complexe omgeving en staat stevig in je schoenen.

Wat biedt de Servicegemeente Dordrecht jou?
Naast een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband, kun je rekenen op:

 • een bruto maandsalaris van maximaal € 6.103,- (schaal 12, sgo gemeenten);
 • opleidingsmogelijkheden om te blijven groeien in je vak;
 • een laptop en telefoon;
 • een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris;
 • flexibel werken met de mogelijkheid om thuis te werken;
 • woon-werk reiskostenvergoeding. Reis je met het openbaar vervoer? Dan krijg je deze kosten 100% vergoed;
 • ouderschapsverlof;
 • pensioenregeling bij ABP;
 • collectieve premiekorting bij zorgverzekeraar IZA, Menzis of CZ;
 • een werkgeversbijdrage voor tegemoetkoming in de zorgverzekering.

Contactinformatie
De procedure wordt begeleid door Zeelenberg. Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Esther Dijkstra of José Brus via ons kantoor in ’s-Hertogenbosch, telefoonnummer 073 – 612 06 55.

We zien jouw sollicitatie inclusief curriculum vitae en motivatiebrief graag uiterlijk 25 september 2022 tegemoet. Je kunt online solliciteren via https://zeelenberg.nl/vacatures/verbindend-teamleider/.

Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure.
Om in dienst te kunnen treden bij de SGD is het kunnen overleggen van een geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) vereist.

De data van de procedure zijn gepland:

 • Week 39: adviseurs voeren oriënterende gesprekken met kandidaten
 • 6 oktober 2022: cv-presentatie (door adviseurs Zeelenberg)
 • 10 oktober 2022: 1e gespreksronde
 • 11 oktober 2022: 2e gespreksronde

Over Servicegemeente Dordrecht
De SGD is een veelzijdige organisatie waar professionals dagelijks bezig zijn met zeer uiteenlopende vraagstukken die bij de klanten spelen. Zij zijn de motor achter de eigentijdse en doelmatige bedrijfsvoering van gemeenten en gemeentelijk instellingen. Met gebundelde krachten doen zij de bedrijfsvoering slimmer, voordeliger en innovatiever. De SGD bedient een regio met 300.000 inwoners, vergelijkbaar met een grote stad. Dat vraagt om medewerkers van niveau. Bij de SGD werken zo’n 700 professionals die passie hebben voor hun vak. Daarnaast hebben zij een dienstverlenende instelling. Het zijn teamspelers die plezier beleven aan de samenwerking met de opdrachtgevers. En ze hebben integraliteit hoog in het vaandel. Ze beseffen dat de klant de SGD ziet als één geheel en voelen zich vertegenwoordiger van het SGD als totaal.

De SGD is een inclusieve organisatie en zij geloven dat zij met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je eigen achtergrond en voorkeuren mee. Namens SGD nodigen we graag iedereen die voldoet aan het profiel uit om te reageren.