Toekomstgericht en verbindend manager

Voor de gemeente Kampen zoeken wij een afdelingshoofd ruimtelijke realisatie met aandacht voor mensen en resultaat. Je bent authentiek en zorgt voor samenhang en wisselwerking.

Kampen maakt zich op voor de toekomst!

Onze samenleving verandert voortdurend en dit vraagt een andere manier van werken van de gemeente: meer dienstverlening! De gemeente Kampen wil een dienstbare en betrokken gemeente zijn, die investeert in duurzaamheid, in zorg voor elkaar en meebouwt aan een toekomstbestendige economie in een gezonde leefomgeving. Binnen de organisatie wordt er samengewerkt in verschillende afdelingen. Medewerkers werken niet binnen strak afgebakende domeinen maar zoeken elkaar juist op in het werk en bouwen met elkaar. Dit vraagt om krachtig,  verbindend en richtinggevend leiderschap.

Om je een nog betere indruk te geven van de dynamiek binnen de gemeente Kampen kun je de volgende video bekijken: gemeente Kampen – fysiek domein

Wat ga je doen?

Als afdelingshoofd Ruimtelijke realisatie excelleer je in het hebben van aandacht voor mensen en het sturen op resultaat. Dat doe je door te inspireren, te faciliteren en te verbinden. Je onderschrijft de principes van zelforganisatie en hebt een sterk vertrouwen in het vakmanschap en de intrinsieke motivatie van je teamleden. Je bent coach en sparringpartner voor je medewerkers en stimuleert samenwerking. Je stuurt op én bent verantwoordelijk voor de doelen en resultaten van je afdeling, incl.  bijbehorende ondersteunende processen. Je zoekt proactief afstemming met collega afdelingshoofden over resultaten en bedrijfsvoeringselementen.

Samen met de andere 10 afdelingshoofden en de directie vorm je het management. Binnen het fysieke domein ben je verantwoordelijk voor het onderkennen en bespreken van ontwikkelingen en voor de vertaling en implementatie daarvan. Naast de verantwoordelijkheid voor je eigen afdeling kun je ook verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van een specifieke concernopgave. Ook kun je ambtelijk opdrachtgever zijn voor projecten. Over de inhoud en de voortgang van de werkzaamheden leg je verantwoording af aan de directie. Jouw drijfveren: betrouwbaar, resultaatgericht, innovatie, persoonlijke- en teamontwikkeling.

Waar kom je terecht?

De afdeling Ruimtelijke realisatie bestaat uit doeners! Zij willen het liefst meteen aan de slag gaan. Het is een bevlogen team in een vrij nieuwe samenstelling en bestaat uit diverse onderdelen die te maken hebben met vastgoed, werkvoorbereiding en beheer. Vastgoed houdt zich bezig met het grondbeleid, in kaart brengen van de haalbaarheid van gebiedsontwikkeling, advisering rondom Kampereiland, beheer van gemeentelijke gebouwen en de zorg voor adequate onderwijshuisvesting. Werkvoorbereiding en beheer houdt zich bezig met de voorbereiding en realisatie van werken in de openbare ruimte en het planmatig beheer van de inrichting van de openbare ruimte: gronden bouw- en woonrijp maken, wegen, groen en begraafplaatsen, openbare verlichting, sport- en speelvoorzieningen, riolering en civiele kunstwerken (zoals bruggen en steigers). Verder verzorgt de afdeling het beheer en de verhuur van de sporthallen.

Wie ben jij?

 • Je bent een energiek, resultaatgericht en ambitieus persoon met affiniteit met de taakgebieden van het fysiek domein;
 • Je weet vertrouwen te geven en ontvangen en werkt graag actief aan de zelforganisatie van de medewerkers;
 • Je hebt oog voor de bestuurlijke prioriteiten en de haalbaarheid in de organisatie;
 • Je bent een strategisch gesprekspartner voor bestuur, directie, managementteam en externe partners;
 • Je hebt visie, bent koersvast en weet met jouw oplossend vermogen de vertaalslag te maken naar wat nodig is om tot concrete plannen te komen.

Wat breng je mee?

 • HBO/WO werk- en denkniveau; een bouwkundige of civieltechnische opleiding is een pré;
 • Ervaring als (integraal) leidinggevende;
 • Belangstelling voor de taakvelden van de afdeling; beheer en vastgoed;
 • Een coachende en inspirerende stijl van leidinggeven;
 • Aandacht voor de ontwikkeling en groei van medewerkers;
 • Ervaring met (cultuur)verandertrajecten;
 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
 • Je bent benaderbaar en verbindend;
 • Je bent actiegericht.

Arbeidsvoorwaarden

Gemeente Kampen biedt jou een contract voor één jaar met een proeftijd van één maand. Na dat eerste jaar is de intentie een contract voor onbepaalde tijd. De functie is gewaardeerd in functieschaal 13. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 6.693,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Het betreft een fulltime functie.

Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden klik hier.

Meer weten?
De procedure wordt begeleid door Zeelenberg. Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met Esther Dijkstra, via ons kantoor in ’s-Hertogenbosch, telefoonnummer 073 – 612 06 55.  

We zien jouw sollicitatie inclusief curriculum vitae en motivatiebrief graag uiterlijk zondag 7 mei tegemoet. Je kunt online solliciteren via de oranje button rechts op deze pagina.

De data in de procedure zijn gepland:

 • Oriënterende (online) gesprekken met bureau Zeelenberg: week 19
 • CV-presentatie (door adviseurs Zeelenberg): 16 mei
 • Eerste ronde; persoonlijke presentatie: 24 mei
 • Tweede ronde; verdiepend gesprek: 30 mei
 • Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure en is gepland op 9 juni
 • Arbeidsvoorwaardegesprek: 14 juni

In verband met de meivakantie hanteren wij voor deze procedure een wat langere doorlooptijd.

Over Kampen

De gemeente Kampen heeft met haar 55.000 inwoners en zo’n 450 medewerkers een mooie omvang. Groot genoeg om professioneel te kunnen zijn en klein genoeg om iedereen persoonlijk te kennen. Dat is wat we ook belangrijk vinden in Kampen. Verder staat professionaliteit en het verlenen van optimale dienstverlening aan burgers en organisaties centraal. En resultaatgericht werken op basis van vertrouwen. Kampen heeft de afgelopen jaren een aantal belangrijke uitdagingen opgepakt en hier koers op bepaald. Voor de organisatie betekent dit een grotere focus op dienstverlening en omgevingsgericht werken. Voor de medewerkers gelden de principes eigenaarschap, minder hiërarchie en meer zelforganisatie.

De gemeente Kampen is een inclusieve organisatie. Zij geloven dat ze met een diverse samenstelling van het personeel beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving.