MT-lid/Manager Algemene Gezondheidszorg

Een verbindende schakel binnen het MT die de integraliteit bewaakt en bevordert en die samen met de MT-collega’s de organisatie verder brengt.

GGD Gelderland-Zuid is de gezondheidsdienst voor 14 gemeenten in de regio’s Nijmegen en Rivierenland. Haar belangrijkste taak is het bewaken, beschermen en bevorderen van de volksgezondheid. Het werkgebied telt ruim 555.000 inwoners en er zijn circa 450 medewerkers in dienst.

GGD Gelderland-Zuid is een ondernemende GGD. De kernkwaliteiten die de medewerkers delen, zijn: kwaliteitsgerichtheid, ondernemingszin en omgevingsbewustzijn. Het werken in netwerken en aansluiten bij de behoeften van de gemeenten zijn leidende principes in de meerjarenstrategie.

Wat ga je doen als MT-lid/Manager Algemene Gezondheidszorg (AGZ)?
Je maakt onderdeel uit van het managementteam en bent daarmee medeverantwoordelijk voor de totale ontwikkeling van de GGD. Als lid van het MT draag je bij aan de beleidsontwikkeling en strategiebepaling van de organisatie. Je onderhoudt multidisciplinaire contacten met relevante externe ketenpartners en overheden.

Daarnaast ben je als manager integraal verantwoordelijk voor één (of meerdere) afdeling(en). Jouw focus ligt op het continueren en verder ontwikkelen van hetgeen de afgelopen jaren is opgebouwd. Je geeft coachend leiding aan de teammanagers en zet samen met hen de koers van de afdeling uit. Inhoudelijke uitdagingen zijn er onder andere op het gebied van het organiseren van pandemische paraatheid en de vaccinatievoorziening.

Tot slot draai je crisis piketdienst voor de GGD.

Over de afdeling AGZ
De afdeling (ca. 80 FTE) bestaat uit vijf teams met vier teammanagers, zie afdelingsstructuur en organisatieschema. Zij houden zich bezig met een breed, complex taakveld: het voorkomen en bestrijden van infectieziekten en tuberculose, reisvaccinaties, seksuele gezondheidszorg, technische hygiënezorg, forensische geneeskunde en medische milieukunde. Daarnaast zijn toezicht op kinderopvang en Wmo-voorzieningen taken van de afdeling.

Op het gebied van infectieziektebestrijding is GGD Gelderland-Zuid lid van de academische werkplaats AMPHI. Hier wordt gewerkt aan innovaties in de praktijk door beleid, onderzoek en praktijk bij elkaar te brengen. De academische werkplaats draagt hiermee bij aan de professionele en academische ontwikkeling van medewerkers.  AMPHI is een samenwerkingsverband van negen GGD’en, en het Radboudumc.

Medewerkers werken met bevlogenheid en grote betrokkenheid bij de GGD. Zij werken in een informele sfeer met elkaar.

Voor welke opgaven sta jij aan de lat?
Maatschappelijke opgaven vragen meer en meer om een integrale aanpak. Afdelingsoverstijgende afstemming en samenwerking is belangrijker dan ooit. Als MT-lid heb jij een brede blik op vraagstukken en ontwikkelingen en leg je verbindingen binnen de afdeling, tussen de verschillende afdelingen en met externe partners. Jij hebt het grotere plaatje voor ogen en denkt en werkt vanuit gezamenlijkheid. Je draagt actief bij aan de verbinding in het MT, bent een sparringpartner voor de MT-collega’s en stuurt op samenwerking en samenhang. Je draagt bij aan het realiseren van GGD brede opgaven.

Daarnaast werk je aan de doorontwikkeling van de afdeling AGZ. Je stimuleert eigenaarschap en het maken van heldere (resultaat)afspraken. Je werkt met de teammanagers aan rolduidelijkheid en rolvastheid en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Zo vragen het HRM beleid en de uitvoering daarvan om verdere doorontwikkeling. Onderwerpen als vitale medewerkers en doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden van medewerkers staan daarbij hoog op de agenda.

Tot slot bouw en onderhoud je netwerken rondom inhoudelijke thema’s. Dit doe je zowel op regionaal als landelijk niveau. Denk aan onderwerpen als: landelijke robuuste vaccinatiestructuur en strategische inkoop.

Wie ben jij?
Naast academisch werk- en denkniveau heb je ervaring in strategische managementrollen (ook als MT-lid) en heb je affiniteit met de publieke gezondheidszorg.

Met een coachende en dienende leiderschapsstijl ben je sparringpartner voor de teammanagers en je collega’s binnen het MT. Je bent een teamspeler, gaat voor het collectieve succes en zet in op onderlinge samenwerking en verbinding. Je toont oprechte interesse in mensen, hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en legt gemakkelijk contact op alle niveaus. Jij weet te verbinden, samen te brengen én tot resultaat te komen.

Je denkt in mogelijkheden en kansen en hanteert een prettig zakelijke stijl. Je stimuleert het lerend vermogen van de organisatie, bent inspirerend en sturend waar nodig. Je bent sensitief, zowel richting het bestuur als de organisatie en omgeving; je weet wat er speelt, ziet wat nodig is en maakt onderwerpen aan de juiste tafel bespreekbaar. Je bent bekend met het netwerk waarbinnen een GGD opereert.

Arbeidsvoorwaarden
GGD Gelderland-Zuid biedt je een leuke, afwisselende baan in een informele organisatie die volop in ontwikkeling is. Je standplaats is Nijmegen.

Afhankelijk van je opleiding en ervaring, bedraagt het salaris minimaal € 5.274,- en maximaal € 7.269,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (functieschaal 14 CAO SGO). Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget (17,05%).

Contact- en informatie procedure
De procedure wordt begeleid door Zeelenberg. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met José Brus of Methanie van der Lee via 073 – 612 06 55.

Wij zien jouw sollicitatie inclusief curriculum vitae en motivatiebrief graag uiterlijk 29 mei 2023 tegemoet. Je kunt online solliciteren via de oranje button rechts op deze pagina. We zijn benieuwd naar wie je bent en wat je drijft.

De data van de procedure zijn gepland.

30 – 31 mei adviseurs voeren oriënterende gesprekken met kandidaten
5 juni cv-presentatie door adviseurs Zeelenberg
9 juni 1e gespreksronde
14 juni 2e gespreksronde

Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure.