Bevlogen Manager Dienstverlening

Waalre, een gemeente die samenwerking en creativiteit inzet als kracht. Waar men talent als basis benut en medewerkers volop kansen krijgen om zich te ontwikkelen. De lijnen met inwoners, bestuur, management en organisatie zijn kort. Zo biedt de organisatie iedere dag weer daadkrachtige dienstverlening aan haar inwoners en ondernemers.

Hier is iets te doen en kun je het verschil maken. Waalre wil een flexibele organisatie zijn die weet wat er buiten speelt, efficiënt werkt en de krachten bundelt met inwoners en organisaties.

Samen bouwen aan de toekomst
De komende jaren staat er een groot aantal veelomvattende en politiek-bestuurlijk gevoelige projecten op de planning. Als management staan jullie gezamenlijk voor deze projecten. Denk aan de implementatie van de Omgevingswet en de nieuwe Wet digitalisering overheid. Deze projecten en thema’s vereisen een planmatige en projectmatige aanpak. Samen met drie collega-managers en de gemeentesecretaris sta je hiervoor aan de lat. Gezamenlijk staan en gaan jullie voor de effectiviteit van de organisatie en het realiseren van de doelen. Hierin neem je de bestuurders mee en sta je voor de organisatie in de soms tegengestelde belangen.

Wat ga je doen?
Als manager Dienstverlening heb je een veelzijdige en zelfstandige functie. Je krijgt de verantwoordelijkheid en het vertrouwen om allround taken op te pakken. De organisatie waardeert eigen initiatief en creativiteit. Men vindt het belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen en dat zij open staan voor feedback en zelfreflectie.

Jouw heldere visie en enthousiasme helpen de organisatie om zich te blijven ontwikkelen op het gebied van dienstverlening. Vanuit het koersdocument ‘Werken vanuit de bedoeling’ kijk je integraal naar de organisatie en werk je aan organisatieontwikkeling. Je werkt omgevingsgericht, investeert in burgerparticipatie en (regionale) samenwerkingen. Samenwerking en samenhang; daar gaat het om en daar stuur jij dan ook op. Niet alleen binnen je afdeling maar ook in het MT.

Je pakt een rol in de totstandkoming van de dienstverleningsvisie; vanuit een open houding haal je op, breng je samen en stel je kritische vragen. Je vindt het leuk om op strategisch niveau uitgedaagd te worden, maar tegelijkertijd ook met je voeten in de klei te staan. Je brengt jouw visie over aan de medewerkers en stuurt op kwaliteit, kwantiteit en tijdigheid van processen. Dit doe je op een coachende en faciliterende wijze, waarbij je ruimte en vertrouwen geeft en je open en transparant bent over je beslissingen.

Waar kom je terecht?
Afdeling dienstverlening (ca. 30 medewerkers) bestaat uit twee teams: Inwonerszaken (burgerzaken, gemeentelijk contactcentrum en bodetaken) en Vergunningen, Toezicht en Handhaving. In de dagelijkse aansturing van de teams word je ondersteund door twee coördinatoren.

Er heerst een open en persoonlijke cultuur met korte lijnen met het bestuur en andere belanghebbenden. Je werkplek is deels thuis, en deels in het moderne gebouw in een bosrijke omgeving.

Wie ben jij?
Je hebt WO werk- en denkniveau en beschikt over leidinggevende kwaliteiten. Ervaring in een managementfunctie is een pre. Daarnaast heb je een heldere visie op de veranderende rol van de overheid en de aansturing van professionals in een moderne overheidsorganisatie. Onderstaande persoonskenmerken komen nadrukkelijk naar voren in jouw profiel:

  • Je staat stevig in je schoenen, bent toegankelijk en mensgericht, maar ook duidelijk en daadkrachtig.
  • Je weet de juiste balans te vinden tussen ruimte geven en sturen.
  • Je bent analytisch en politiek-bestuurlijk sensitief; je kunt je goed verplaatsen in de ander en zijn of haar belangen.
  • Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk; je inspireert en motiveert collega’s en brengt vernieuwing teweeg.
  • Je bent communicatief vaardig, kunt goed luisteren en staat je mannetje als dat nodig is.
  • Je bent authentiek, hebt een open houding en bent transparant.

Goed om te weten
Heb jij de potentie en ambitie om deze rol succesvol in te vullen, maar misschien nog niet de ervaring? Dan is Waalre ook in jou geïnteresseerd!

Arbeidsvoorwaarden
Waalre biedt je een inspirerende werkomgeving in een functie met impact. De gemeente biedt je, afhankelijk van je opleiding en ervaring, een salaris van maximaal € 6.365,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (functieschaal 13). Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget (17,05%) en zijn er uitgebreide opleidingsmogelijkheden.

De gemeente biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder tijd- en plaatsonafhankelijk werken, een collectieve zorgverzekering, collectiviteitskorting bij andere verzekeringen en een actieve personeelsvereniging die regelmatig activiteiten en uitjes organiseert. Je krijgt een telefoon tot je beschikking die je ook privé mag gebruiken.

Contact en informatie procedure
De procedure wordt begeleid door Zeelenberg. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Wouter Nijland of Methanie van der Lee via 073 – 612 06 55.

We zien je sollicitatie inclusief curriculum vitae en motivatie graag uiterlijk 9 januari 2022 tegemoet. Voel je vrij om voor je motivatie een vorm te gebruiken die bij jou past. Je kunt online solliciteren via www.zeelenberg.nl/manager-waalre. We zijn benieuwd naar wie je bent en wat jou drijft.

De selectieprocedure is als volgt opgezet:

  • Oriënterende gesprekken met bureau Zeelenberg: week 2
  • Eerste gespreksronde: 21 januari 2022
  • Tweede gespreksronde: 27 januari 2022

Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure.