Afdelingshoofd Fysiek Domein

Als relatief kleine gemeente nabij Schiphol en Amsterdam biedt Uithoorn het beste van twee werelden. In het fysieke domein is hier veel te doen en te ontwikkelen. Als afdelingshoofd heb je een brede managementrol in een professionele, dynamische organisatie met korte lijnen.

Uithoorn

De relatief kleine organisatie richt zich op strategie, beleid en regie en wordt ondersteund door de collega’s van Duo+; de gemeenschappelijke regeling die veel taken uitvoert voor de gemeente. Het bestuur is ambitieus, dus er zijn volop ontwikkelingen. Men is trots op de ‘Uithoornse werkwijze’ met normen en waarden die de basis vormen voor een open en constructieve werksfeer. De lijnen zijn kort, de collega’s, inwoners en het bestuur dichtbij.

Afdeling

De afdeling Wonen & Werken houdt zich bezig met het hele fysieke domein: van ruimtelijke ordening, economie, verkeer, duurzaamheid, wonen, mobiliteit, grondbedrijf met projectmanagement tot vastgoed en het opdrachtgeverschap voor de inrichting en het beheer van de buitenruimte. De afdeling omvat zo’n 20 FTE en een flexibel aantal externe collega’s.

Opgaven en rolinvulling

Als hoofd van de afdeling Wonen & Werken bij de gemeente Uithoorn is werkelijk geen dag hetzelfde! Je overlegt met het bestuur en externen in de regio, adviseert en coacht je directe collega’s, woont raadvergaderingen bij. Je overtuigt, zoekt oplossingen, ontwikkelt, luistert, motiveert en leert. Daarnaast is het nodig om verder te bouwen aan verbinding en samenhang binnen de afdeling en met andere afdelingen gezien aantal nieuwe/tijdelijke medewerkers, de nog in te vullen vacatures en veranderde omstandigheden tijdens en na corona. Dit alles doe je vanuit betrokken en faciliterend leiderschap.

Kortom, je bent een energieke, betrokken en veelzijdige manager die er voor de medewerkers is en het beste in hen naar boven haalt.

Inhoudelijke opgaven

Uithoorn staat voor een aantal uitdagende inhoudelijke opgaven. Denk aan de uitvoering van het Masterplan dorpscentrum, de woningbouwopgave in nabijheid van Schiphol, de omgevingsvisie, de mobiliteitsvisie, participatietrajecten, de duurzaamheidsagenda en de komst van de Uithoornlijn. Planning en werkdrukbeheersing vragen hierin voortdurend om aandacht. De werkwijze die de Omgevingswet met zich meebrengt vraagt om verdere doorontwikkeling, zowel in bewustwording als in processen.

Samenwerking Duo+

Als afdelingshoofd ga jij aan de slag met het verder professionaliseren van de samenwerking met Duo+. Dit doe je vanuit de rol van opdrachtgever. Dit draagt bij aan eerdergenoemde opgaven.

Taken en verantwoordelijkheden

Als afdelingshoofd:

 • ben je integraal verantwoordelijk voor het behalen van de resultaten uit het programma Wonen & Werken;
 • ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor de producten die je afdeling realiseert en voor de producten van externe opdrachtnemers;
 • denk je strategisch en adviseer je het college en de afzonderlijke portefeuillehouders zowel over inhoud als planning;
 • maak je samen met twee andere afdelingshoofden onderdeel uit van het managementteam;
 • draag je bij aan de ontwikkeling van gehele organisatie en onze medewerkers;
 • ben je één van de loco-gemeentesecretarissen;
 • ben je verantwoordelijk voor een gezonde bedrijfsvoering binnen je afdeling;
 • vervul je een rol in de rampen- en crisisorganisatie.

Persoonsprofiel

Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau, leidinggevende ervaring binnen een gemeente en kennis van en affiniteit met de beleidsterreinen van de afdeling Wonen & Werken. Onderstaande persoonskenmerken komen nadrukkelijk naar voren in jouw profiel:

 • Je bent een stevige sparringpartner voor de collega’s en het bestuur.
 • Je hebt omgevingsbewust en hebt een goed gevoel voor en inzicht in politiek-bestuurlijke verhoudingen en politieke processen.
 • Je bent resultaatgericht en motiveert en coacht medewerkers.
 • Je bent energiek en communicatief sterk.
 • Je hebt empathisch vermogen, humor en relativeringsvermogen;

Arbeidsvoorwaarden

Uithoorn biedt je, afhankelijk van je opleiding en ervaring, een salaris van maximaal € 6.994,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (functieschaal 14). Het betreft een contract voor een jaar, met de intentie om daarna over te gaan op een vast dienstverband.

De gemeente biedt uitdagend werk in een prettige omgeving, waar jij als medewerker centraal staat. Men biedt volop ruimte voor ontwikkeling en training, zodat jij je talenten optimaal kunt benutten.

De vacature wordt in- en extern gelijktijdig opengesteld.

Contact en informatie procedure

De procedure wordt begeleid door Zeelenberg. Voor nadere informatie over deze functie kan je contact opnemen met Wouter Nijland of Methanie van der Lee via ons kantoor in ’s-Hertogenbosch, telefoonnummer 073 – 612 06 55.

Wij zien jouw sollicitatie inclusief curriculum vitae en motivatiebrief graag uiterlijk 17 mei 2021 tegemoet. Je kunt online solliciteren via de reageerlink op deze pagina. We vragen je in je motivatiebrief nadrukkelijk centraal te stellen: jouw visie op de rol van manager en jouw eigen toegevoegde waarde daarin, waarmee je tevens een inkijkje geeft in persoonlijkheid en drijfveren.

De data van de procedure zijn gepland.

 • 19 en 20 mei 2021                  Adviseurs voeren oriënterende gesprekken met kandidaten
 • 20 mei 2021                           cv-presentatie (door adviseurs Zeelenberg)
 • 25 mei 2021 (middag)           1e gespreksronde
 • 26 mei 2021 (ochtend)          2e gespreksronde

Een ontwikkelassessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure.

Over Uithoorn

In het waterrijke gebied ten zuiden van Amsterdam en Amstelveen ligt de gemeente Uithoorn, gelegen langs de oevers van de Amstel. Uithoorn is een prachtige plek om te wonen en te werken. Weg van de grote drukte, volop in het groen en omgeven door water. Binnen 20 minuten ben je in Amsterdam en binnen een kwartier bereik je luchthaven Schiphol.