Ontwikkelgerichte teammanager Sociaal Domein

voor het team Kwaliteit & Administratie

Deze rol daagt je uit; het MT binnen het domein is jong, het team divers en het domein dynamisch en volop in de spotlights. Als teammanager richt jij je onder meer op de doorontwikkeling van de medewerkers en het team als geheel. Ga jij de uitdaging aan?

Als teammanager Kwaliteit & Administratie geef je leiding aan een team met een grote diversiteit aan mensen, taken en verantwoordelijkheden. Dit vraagt van jou flexibiliteit in je leiderschapsstijl; van nabijheid en sturing geven tot meer op afstand en ruimte geven. Jij voelt dit goed aan en sluit aan op ieders behoefte en wat diegene nodig heeft. Je bent gericht op ontwikkeling, van het individu, het team en de organisatie als geheel. Dit betekent dat je inzet op persoonlijke ontwikkeling en procesoptimalisatie. Hierin ben je geduldig en realistisch en ga je gefaseerd te werk.

Samenwerking binnen het sociaal domein
Gemeente Altena heeft de koers ingezet om te werken aan een integrale aanpak van toegang tot hulp en ondersteuning binnen het sociaal domein. Een brede toegang waar inwoners terecht kunnen met (hulp)vragen op het gebied van de Wmo, inkomensondersteuning en jeugdhulp.

Binnen het sociaal domein zijn de teams Voorveld, Toegang, Regie en Administratie & Kwaliteit gezamenlijk verantwoordelijk voor de uitvoering binnen het sociaal domein. De teams werken nauw samen met team Samenleving waar het samenhangende beleid op het gebied van alle onderdelen van het sociaal domein ligt.

Over het team Kwaliteit & Administratie
Binnen het team (23 FTE) zijn de kwaliteitsadviseurs en juristen ondergebracht en wordt de administratieve ondersteuning centraal georganiseerd. De secretaresses verzorgen ook de ondersteuning voor de teammanagers binnen het domein.

Kwaliteit is verantwoordelijk voor de recht- en doelmatigheidstoetsing, de bezwaar en beroepenafhandeling en de kwaliteit van de werkprocessen en systemen. De kwaliteitsadviseurs zijn nauw betrokken bij de professionele ontwikkeling van medewerkers binnen het sociaal domein door coaching en intervisie en tevens het borgen van de interne en externe leercycli.

Kwaliteit ondersteunt proactief de teams Voorveld, Toegang en Regie in hun ontwikkelopgave. De gedragswetenschappers volwassenen en jeugd zijn sparringpartner voor de consulenten en ondersteunen hen bij het op- en bijstellen van de lijn in de hulpverlening en de daarbij behorende rapportages. Zij bevorderen de deskundigheid en handelingsbekwaamheid van consulenten door middel van het bespreken van casuïstiek, het ondersteunen bij vakinhoudelijke beslissingen, consultatie en leeractiviteiten. Zij dragen op een kritisch opbouwende wijze bij aan de vorming en de uitvoering van het beleid van de organisatie, waardoor het management van de organisatie over inzichten uit de praktijk kan beschikken voor het ontwikkelen van beleid. 

Administratie is verantwoordelijk voor een tijdige en correcte bestelling bij en betaling aan leveranciers. De professionals binnen dit team werken nauw met elkaar samen, zodat uniformiteit en flexibiliteit wordt bereikt en er overdracht is in de werkprocessen. 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je geeft integraal leiding en bent verantwoordelijk voor de doelen, resultaten, middelen, personele capaciteit en het functioneren van team Kwaliteit & Administratie.
 • Je zorgt voor een hoge kwaliteit van dienstverlening van de geleverde diensten én de efficiëntie van de daarbij ingezette capaciteit en middelen.
 • Je stelt medewerkers in staat te werken aan resultaten en oplossingen, prioriteert, brengt focus aan en spreekt medewerkers aan op hun resultaten en ontwikkeling.
 • Je draagt zorg voor ontwikkeling van het team en stimuleert de professionele ontwikkeling en het persoonlijk leiderschap van de medewerkers. 
 • Je bent sparringpartner over de inhoud en de processen.
 • Je vertaalt de organisatiedoelstellingen door naar het team.
 • Je stimuleert de medewerkers binnen team Kwaliteit & Administratie een professionele slag te laten maken.
 • Je schept de juiste randvoorwaarden voor een optimaal verloop van de processen, zodat de afgesproken prestaties in het reguliere proces behaald worden.
 • Je werkt nauw samen met andere teammanagers binnen het sociaal domein.

Wie ben jij?
Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau en hebt ervaring met dienend leiderschap. Je hebt affiniteit met het sociaal domein en bedrijfsvoering en hebt een visie op de ontwikkelingen binnen het domein. Daarnaast komen onderstaande persoonskenmerken nadrukkelijk naar voren in jouw profiel:

 • Je bent een stevige persoonlijkheid, een verbinder met een open stijl van communiceren.
 • Als dienend leidinggevende bied je de ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling; medewerkers krijgen de sturing die nodig is.
 • Je bent in staat om de kwaliteiten en talenten van de medewerkers te herkennen en in te zetten op de juiste plaats. Waar nodig faciliteer en coach je jouw medewerkers.
 • Je hebt inzicht in en gevoel voor maatschappelijke, bestuurlijke en politieke verhoudingen.
 • Je bent analytisch scherp, houdt overzicht en brengt structuur aan.

Arbeidsvoorwaarden
Altena biedt je, afhankelijk van je opleiding en ervaring, een salaris van maximaal € 6.103,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (functieschaal 12). Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget (17,05%).

Contact en informatie procedure
De procedure wordt begeleid door Zeelenberg. Voor nadere informatie over deze functie kan je contact opnemen met Wouter Nijland of Methanie van der Lee via 073 – 612 06 55.

Wij zien jouw sollicitatie inclusief curriculum vitae en motivatiebrief graag uiterlijk 5 maart 2023 tegemoet. Je kunt online solliciteren via de knop op deze webpagina. We zijn benieuwd naar wie je bent en wat je drijft en krijgen daar graag een eerste inkijk in via je brief.

Zodra de data van de procedure bekend zijn worden ze gepubliceerd op bovengenoemde website.

Een ontwikkelassessment maakt mogelijk deel uit van de procedure.

Gemeente Altena
In oppervlakte is gemeente Altena de grootste gemeente van West Brabant. 21 kernen waarin ruim 57.000 mensen wonen en werken. Altena is bij uitstek een groene gemeente waar landbouw en natuur elkaar afwisselen. Maar, vergis je niet, in Altena ligt ook één van de grootste (reparatie)binnenhavens van Europa, is transport een belangrijke bedrijfstak en met het prachtige natuurgebied de Biesbosch en vestingstad Woudrichem is het ook voor de toerist een aangename gemeente.

In Altena gebeurt het!
Niets zo uitdagend als het werken bij een jonge gemeente in ontwikkeling. Op 1 januari 2019 zijn de 3 gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem gefuseerd en zijn de eerste bouwstenen gelegd. Inmiddels zijn we een paar jaar verder, vol ambitie en volop in beweging. Het vormgeven van deze gemeente is een prachtige klus die op alle vlakken van de organisatie uitdagingen biedt. Wij zoeken talent dat zich thuis voelt in deze veranderende omgeving die voortdurend nieuwe mogelijkheden biedt. Ben jij flexibel en vastberaden? Houd jij van uitdagende situaties? Ontdek dan de Gemeente Altena als werkgever!

Ontdek meer op werkenbijgemeentealtena.nl/