Loopbaantraject met inhoud én aandacht voor de mens

Na twintig jaar bij het Hoogheemraadschap van Delfland besloot Ingrid Kooiman om afscheid te nemen. Met een reorganisatie op het programma, stond zij voor de keuze om vanuit haar huidige functie mee te solliciteren of om afscheid te nemen. “Daarbij hadden ze me gevraagd om de nieuwe functie van directeur te overwegen, maar ik liep al een tijd met de gedachte om de stap naar een heel ander domein te maken. Dit was hét moment.”

“Ik ben toen op mijn gevoel afgegaan en heb mezelf afgevraagd: Krijg ik hier nog genoeg energie van? Is het uitdagend genoeg? Heb ik de juiste motivatie om deze rol goed te vervullen? Als je daar niet volmondig ‘ja’ op kunt zeggen heb je je antwoord. Natuurlijk is dat spannend, maar twintig jaar ervaring, kennis en kunde zijn ook wat waard. In goed overleg met mijn werkgever besloot ik om een loopbaantraject te volgen. Ik ben met twee partijen in gesprek gegaan en Zeelenberg gaf mij direct het prettigste gevoel. Persoonlijk en met oog voor de mens.”

Lichte paniek

“Dat gevoel bleek al vóór mijn eerste gesprek met mijn coach te kloppen. Want korte tijd na mijn beslissing om afscheid te nemen van het Waterschap, brak bij mij lichte paniek uit. Waar was ik aan begonnen? Ik wilde alles tegelijk doen want ik voelde de druk en verantwoordelijkheid om zo snel mogelijk een andere baan te vinden. Ik was het overzicht kwijt. Toen heb ik mijn coach een brandmail gestuurd.

Daar speelde ze direct op in en bracht structuur aan in mijn wirwar. Dat had ik even nodig, iemand die me richting gaf. Maar de kracht lag vooral in het stukje menselijkheid. Geen programma afdraaien, maar kijken waar de behoefte ligt. Echt maatwerk. Mijn coach doorzag de paniek en onzekerheid en maakte dat prioriteit. En dat is nou precies de kracht, het écht aanvoelen van die persoon en daar wat mee doen.”

Switch naar andere sector

“Na twintig jaar in een vrij technische omgeving wilde ik nu meer richting het sociaal domein. Ik wilde iets doen in een leidinggevende rol, bijvoorbeeld bij een welzijnsorganisatie of ziekenhuis. Dus wel écht iets anders. Al snel zat ik toen met een potentiële opdrachtgever om de tafel.

In het sollicitatiegesprek merkte ik dat alles wat ik met Zeelenberg had gedaan veel toegevoegde waarde had. Ik was goed voorbereid en getraind op de vragen, zonder dat het geregisseerd overkwam. Je hebt er namelijk al eens over nagedacht en je hebt de antwoorden al gevormd door opdrachten en gesprekken. In het Eigen Kracht-traject had ik mijn drijfveren duidelijk verwoord, gekeken wat ik zoek in een baan, welke rol ik wil vervullen en in welke cultuur ik me prettig voel. Dit geeft zelfvertrouwen en maakt je sterker in een gesprek.”

Gooi je armen in de lucht en roep hoera!

“Mijn coach bleef het hele sollicitatietraject aangehaakt en gaf praktische tips. Soms heel klein en zelfs lachwekkend. Zoals de tip om te dealen met gezonde spanning voor een sollicitatiegesprek. 

‘Weet je wat je moet doen?’, zei mijn coach, ‘Voordat je het gesprek ingaat, ga je even naar het toilet, kijkt in de spiegel, gooi je je armen in de lucht en roept hardop ‘Hoera!’ 

Voor het gesprek heb ik dat drie keer gedaan, en het werkt echt! Je krijgt namelijk een positief gevoel. Doordat je je armen in de lucht gooit, gaat je lichaam openstaan en als je ‘Hoera!’ roept, wordt ergens in je hoofd een associatie gemaakt met feest en vrolijkheid. Het had echt effect op mij. 

Dat is dus die balans. Je hebt het niet alleen over inhoud. Over hoe je jezelf presenteert tijdens dat gesprek en over het voorbereiden daarop. Het gaat er ook om met welk gevoel je daar zit. Het zelfvertrouwen en de overtuiging: je eigen kracht. Als je openstaat en iets wilt proberen, zal het je nog verrassen wat werkt en helpt.”

Deel dit bericht
< VorigeEigen Kracht Programma

'Dat ik uiteindelijk ergens anders terechtkwam was voor mij ook een verrassing'

Na een carrière als hoofd van het ingenieursbureau bij de gemeente Leiden is Martijn Romijn een compleet andere weg ingeslagen. “Ik was helemaal niet op zoek naar een nieuwe richting. Ik zocht gewoon een baan vergelijkbaar met mijn voorgaande functie."

Volgende >Psychologie

Sanneke Zeelenberg - Bekwaam onbewust

“Mensen laten maar een deel van zichzelf zien op het werk.” Ik hoor het mezelf nog zeggen als startende assessmentpsycholoog bij de gemeente Rotterdam. Die gedachte is me na al die jaren nog altijd bijgebleven. Wat is dat voor wonderlijks, dat mensen kennelijk een deel van zichzelf thuis laten?