Loslaten en ontzorgen

Een mobiliteitsdienstverband kan actueel worden als medewerker en werkgever besluiten afscheid van elkaar te gaan nemen en de medewerker op zoek gaat naar een nieuw perspectief.

Hoe werkt een mobiliteitsdienstverband?

Met een mobiliteitsdienstverband komt de medewerker tijdelijk in dienst bij Zeelenberg Professionals. Met het oog op een nieuwe toekomst voor zowel medewerker als werkgever staat het ontzorgen van beiden voorop.

Voor de werkgever

De organisatie wordt ontzorgd en er wordt veel “gedoe” uit handen genomen. De medewerker heeft zekerheid over de continuïteit, duur van het dienstverband en arbeidsvoorwaarden. Op die manier krijgt het, door de werkgever geboden vangnet, de eigenschappen van een trampoline.

Wanneer het werkgeverschap wordt overgedragen aan Zeelenberg via een mobiliteitsdienstverband, dan krijg je als werkgever van tevoren inzicht in de investering. Mocht de medewerker tijdens het dienstverband gedetacheerd worden, dan vallen de kosten van het mobiliteitsprogramma lager uit.

Voor de medewerker

Het mobiliteitsdienstverband biedt je de zekerheid van een dienstverband. Daarnaast ga je samen met een coach werken aan een nieuw perspectief en op zoek naar een nieuwe werkomgeving. Zie hiervoor ons Eigen Kracht Programma. Je kunt gedetacheerd worden in een passende rol. Ook is het mogelijk om ingezet te worden op een expertiseplek om ervaring op te doen. Zo verbreed je je cv en daarmee ook jouw kans op de arbeidsmarkt.

De volgende stap

Voordat wordt gekozen om met Zeelenberg een mobiliteitsdienstverband te sluiten, vindt er een oriënterend gesprek plaats waarin wordt gekeken welke begeleiding nodig is en of er voldoende aansluiting is voor Zeelenberg om de medewerker over te nemen in een mobiliteitsdienstverband. Het spreekt voor zich dat het van beide kanten moet klikken.

Wil je meer weten over mobiliteitsdienstverband? Neem dan contact met ons op.