Vaar op je eigen kracht

Je bent in een nieuwe fase van je werkend leven beland. Gedwongen of vrijwillig. Dit is jouw kans om een nieuw perspectief te creëren voor jezelf. Dit is hét moment om eindelijk te gaan doen wat echt bij jou past. Zelf jouw loopbaan in te vullen, zodat je er de rest van je leven plezier van hebt. Het Eigen Kracht Programma kan jou hierbij helpen.

Tijdens dit programma gaan we op zoek naar jouw drijfveren, waarden, talenten, persoonlijkheid en mogelijkheden. Samen ontdekken we welke kracht hierin verborgen ligt. Waar jij tot je recht komt en welke kansen jou dit biedt op de huidige arbeidsmarkt.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het Eigen Kracht programma werkt het beste als er een klik is tussen jou en de coach. Daarom ben je van harte welkom voor een geheel vrijblijvend orientatiegesprek, om met ons kennis te maken en waarin we graag met jouw verkennen hoe we het Eigen Kracht Programma kunnen inrichten zodat het voor jou een waardevol traject wordt.

Het Eigen Kracht Programma bestaat uit twee fases:

Fase 1: Onderzoekende, intern gerichte fase

In deze fase ga je samen met jouw coach op zoek waar jouw kracht ligt, wat jou drijft, wat belangrijke waarden voor jouw zijn, wat jou energie geeft. Waar je voor staat en aan welke thema’s jij je wilt verbinden. Wat autonomie voor jou betekent. Welke rol jou past en welke toegevoegde waarde dit heeft voor een organisatie of een ander. Welke invulling wil jij geven aan de volgende fase van je leven? En welke mogelijkheden biedt dit samen met jouw kennis, ervaring en talenten op de huidige arbeidsmarkt? Ook zaken die belemmeren om talenten ten volle te benutten komen ter sprake. Met gesprekken en oefeningen werken we samen werken we aan inzicht, vertrouwen en een nieuw perspectief. Zodat jij jouw keuzes kan maken voor jouw toekomst. We sluiten deze fase af met een actieplan. 

Een talentscan met één van onze NIP-gecertificeerde psychologen maakt onderdeel uit van deze fase van het programma. De talentscan bestaat uit een aantal online vragenlijsten die je vervolgens met jouw coach en de psycholoog bespreekt.

Deze fase van het programma is het meest intensief en veelomvattend, bestaat uit zes tot acht gesprekken en eindigt met een concreet actieplan.

Fase 2: De praktijk, extern gerichte fase

In deze fase ga je actief op zoek naar die nieuwe werkomgeving, je eerste interim opdracht of misschien start je je eigen bedrijf. Dit betekent actief en zichtbaar zijn op dat deel van de arbeidsmarkt waar je naartoe wilt. Uiteraard ondersteunen wij jou waar mogelijk en wat past bij jouw behoefte. Met het analyseren van de arbeidsmarkt, het voorbereiden en evalueren van gesprekken, en uiteraard brengen we je graag in contact met ons mensen uit ons netwerk.

Het Eigen Kracht Programma kan zowel met als zonder een

mobiliteitsdienstverband worden gevolgd.

Workshops en masterclasses

Aanvullend bieden we diverse workshops en masterclasses aan om nog beter beslagen ten ijs te komen. Een selectie:

  • Storytelling; hoe vertel ik mijn verhaal met impact
  • Hoe laat je LinkedIn voor je werken?
  • Regie op beeldvorming
  • Invoegen in een veranderende samenleving en arbeidsmarkt
  • De eerste indruk
  • De toezichthouder van morgen i.s.m. De Erkende Toezichthoudersollicitatietraining
  • Sollicitatietraining

Hart voor mens en de publieke zaak

Zeelenberg is al meer dan 25 jaar actief binnen het publieke domein met werving & selectie, interim-management en loopbaan & ontwikkeling. We beschikken dan ook over een groot en goed netwerk. Waar mogelijk brengen wij je uiteraard graag in contact. Daarnaast hebben we diverse samenwerkingen met bijv. De Erkende Toezichthouder, Platform31 en Dionysia Advies voor opleidingen en expertiseplekken.