Psychologie

Inzicht in talenten en ontwikkelpunten

Mensen maken het succes van uw organisatie. Het is daarom belangrijk dat mensen zelf succesvol zijn. Dit begint met inzicht. Inzicht in de kwaliteiten van mensen en in de werkcontext waarin die het beste tot uiting komen. Dit is het uitgangspunt van talentontwikkeling bij Zeelenberg.

Inzicht

Bij een selectievraag is dit inzicht vaak voldoende, bij een (talent)ontwikkelvraag gaan we verder. We laten mensen zien en inzien hoe ze hun kwaliteiten van (grotere) toegevoegde waarde kunnen laten zijn. Of dit nu is in het eigen werk of in de samenwerking, het doel is altijd om mensen in staat te stellen succesvol te zijn vanuit hun eigen kracht.

Assessment

Inzicht in persoonlijke kwaliteiten

U wilt uw medewerker helpen diens potentieel te benutten en wellicht door te groeien naar een nieuwe functie. Er worden andere eisen gesteld aan uw medewerker of de organisatie verandert. Of u wilt weten hoe u uw medewerker kan binden door het werk uitdagend te houden.

Selectie- of ontwikkelassessment

Het ontwikkelassessment van Zeelenberg geeft inzicht in de ontwikkelmogelijkheden van uw medewerker. U weet daarmee of uw medewerker zich kan ontwikkelen richting het ontwikkeldoel en hoe u dat het beste aan kan pakken. Het selectie assessment kijkt of uw kandidaat geschikt is voor de functie, de juiste competenties in huis heeft en in hoeverre de eigen werkstijl past bij de cultuur en doelen van uw organisatie. Gecombineerd leidt dit tot een helder en onderbouwd aanstellingsadvies.

Meer over Assessment

Talentscan

Stimulans om het beste uit zichzelf te halen

U wilt zicht hebben op de talenten in uw organisatie? U vraagt zich af of u het talent in uw organisatie effectiever kunt inzetten?

De talentscan van Zeelenberg geeft snel en effectief zicht op het talent in uw organisatie. Uw medewerkers worden zich bewust van hun persoonlijke talent en gestimuleerd om dit in te zetten. Zo haalt u meer uit de talenten van uw medewerkers en bouwt u aan een flexibel en veerkrachtig personeelsbestand. 

Talenten inzetten over de grenzen van functies heen

In de talentscan worden medewerkers uitgedaagd om hun talent te vertalen naar toegevoegde waar in het werk, over de grenzen van hun functie heen. Die mentale mobiliteit is vaak de eerste stap naar mobiliteit.

Meer over Talentscan

360 graden feedback

Inzicht in hoe anderen naar u kijken

Feedback ontvangen levert bruikbare inzichten op in iemands kwaliteiten en ontwikkelpunten. De 360 graden feedback van Zeelenberg geeft de deelnemer een positieve stimulans om te leren en te ontwikkelen.

Reflectie

360 graden feedback is een methodiek gericht op het verkrijgen van inzicht in iemands kwaliteiten en ontwikkelpunten. Het uitgangspunt is het huidige functie-profiel van de deelnemer. In de 360 graden feedback krijgt de deelnemer feedback van anderen op de bijbehorende competenties. De 360 graden feedback is een stimulerende ervaring voor de deelnemer met veel feedback en reflectie.

 

Meer over 360 graden feedback

Ontwikkelonderzoek

Zicht op de ontwikkelmogelijkheden

U wilt uw medewerker helpen diens potentieel te benutten en wellicht door te groeien naar een nieuwe functie? Er worden andere eisen gesteld aan uw medewerker of de organisatie verandert? U wilt weten hoe u uw medewerker kan binden door het werk uitdagend te houden?

Ontwikkeldoel

Het ontwikkelonderzoek van Zeelenberg geeft inzicht in de ontwikkelmogelijkheden van uw medewerker. U weet daarmee of uw medewerker zich kan ontwikkelen richting het ontwikkeldoel en hoe u dat het beste aan kan pakken. Zo kunt u gericht met uw medewerker in gesprek om diens kwaliteiten op één lijn te krijgen met de opgave in het werk.

Meer over Ontwikkelonderzoek

Onze psychologen

Senior adviseur werving & selectie

"Wanneer bent u in uw element?"

Senior adviseur / Psycholoog NIP

"Een goede chemie tussen mensen en organisaties is geen vanzelfsprekendheid, maar zeer zeker mogelijk. Het is belangrijk en nodig ook."

Arbeids- en organisatiepsycholoog

 .

Psycholoog

.

Psycholoog NIP

 .

Psycholoog NIP

Mensen, hun denken, hun emoties in relatie tot zichzelf en tot anderen: het boeit mij voortdurend.

Psycholoog NIP

.