Vacature

Contractmanager

Sluitingsdatum: 
Reactietermijn gesloten
Organisatie: 
Provincie Overijssel

 

 

Ben jij een bevlogen contractmanager en pak je deze kans om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de verkeersveiligheid, de doorstroming en de leefbaarheid in Overijssel?

 

Voor het grootste infrastructurele project van de Provincie Overijssel, de Vechtdal Verbinding (de N340/N48 en  N377) zoeken wij een contractmanager die een prominente rol wil spelen en de aannemersmarkt optimaal gaat benutten met oog voor de omgeving en de Marktvisie (www.marktvisie.nu). Met andere woorden iemand die het spanningsveld tussen de zekerheden voor de stakeholders en ruimte voor marktpartijen goed snapt en hier graag de beste weg in zoekt!

 

Wat ga je doen?

Het project de Vechtdal Verbinding bevindt zich in de afronding van de planvorming en maakt de stap naar de (voorbereiding van) de realisatie. Als contractmanager zorg je, samen met het team, voor een gedegen contract, waarmee het werk effectief in de markt gezet kan worden. Je hebt de regie op de aanbestedingsfase en bent tijdens de realisatie het eerste aanspreekpunt voor de hoofdaannemer. Je hebt daarnaast vanuit het project een coördinerende rol richting ProRail, in verband met de aan te leggen spoorkruisingen, en het ingenieursbureau dat (een deel van) de voorbereidende werkzaamheden verricht.

 

Je werkt nauw samen met de andere IPM-rolhouders en andere collega’s van het projectteam Vechtdal Verbinding. Daarbij onderhoud je een nauwe relatie met de collega’s van inkoop en werk je mee aan een goede verankering van het project binnen de organisatie.

 

Naast je rol in het project wordt ook verwacht dat je een initiërende en sturende rol pakt bij de ontwikkeling van het contractmanagement binnen de organisatie.

 

We zoeken een collega voor 32-36 uur per week voor de duur van het project (tot 2023).

 

Wat breng jij mee?

We zoeken iemand met ruime infrastructurele werkervaring:

  • minimaal 10 jaar als contractmanager, het liefst in IPM-verband;
  • iemand met nieuwe stijl, die de belangen van (markt-)partijen kent en weet te verbinden;
  • een afgeronde HBO/WO opleiding;
  • aantoonbare ervaring met het opstellen en aanbesteden van UAV-GC contracten;
  • aantoonbare ervaring met Systeem Gerichte Contractbeheersing (SCB);
  • en iemand die het leuk vindt om in een politiek-gevoelige omgeving te werken en in staat is om de eigen organisatie en de omgeving mee te nemen.

 

Heb jij een dosis gezond verstand, humor en zakelijkheid? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

Arbeidsvoorwaarden

Het maximum salaris behorende bij deze functie is € 5.284,14 (schaal 12) bij een 36‑urige werkweek (afhankelijk van je ervaring is een arbeidsmarkttoelage bespreekbaar). Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 21% van je jaarsalaris waar o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf - binnen grenzen - wanneer en waarvoor je het budget inzet.

 

Over de eenheid

Je gaat aan de slag bij de eenheid Wegen en Kanalen, één van de acht eenheden binnen de provincie. Samen met je collega’s draag je bij aan een veilige en vlotte verkeersafwikkeling binnen de provincie. Dat begint bij een goede zorg voor de provinciale infrastructuur. Dit betekent de verantwoordelijk voor het bouwen en beheren van de provinciale wegen, vaarwegen en objecten zoals bruggen en sluizen. Daarnaast is de eenheid WK verantwoordelijk voor bodem- en asbestsanering binnen risicovolle gebieden.

 

Jij zorgt voor een maximale levensduur van wegen, vaarwegen en objecten door de uitvoering van infrastructurele voorzieningen en het benodigde onderhoud (via uitbesteding aan derden). Jouw eenheid bestaat uit de teams Investeringen, Assetmanagement en Bodemsanering, Programmamanagement, Ontwikkeling en Expertise, Vaarwegbeheer & Installaties en Wegbeheer & Verkeer. Je gaat samenwerken met zowel 124 vaste collega’s, als collega’s die op tijdelijke basis vanuit hun expertise bijdragen.

 

Procedure en informatie

De procedure wordt begeleidt door Zeelenberg. Voor nadere informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Wouter Nijland via telefoonnummer 06 – 129 62 120 of via ons kantoor in ’s-Hertogenbosch via telefoonnummer 073 – 612 06 55.

 

We zien uw sollicitatie inclusief curriculum vitae en motivatiebrief graag voor 27 augustus 2017 tegemoet. U kunt online solliciteren via de reageer-link op deze pagina.

 

Gesprekken bij de provincie Overijssel staan gepland voor 31 augustus en 6 september. Een assessment behoort tot de mogelijkheden.