ontwikkelonderzoek

Het ontwikkelonderzoek van Zeelenberg geeft inzicht in de ontwikkelmogelijkheden van uw medewerker. U weet daarmee of uw medewerker kan groeien richting het ontwikkeldoel en hoe u dat het beste aan kan pakken. Zo kunt u gericht met uw medewerker in gesprek om diens kwaliteiten op één lijn te krijgen met de opgave in het werk.

Ontwikkeldoelen haalbaar maken

De ontwikkeldoelen zijn letterlijk uit de praktijk van kandidaten gegrepen en samen met een trainingsaanpak zorgt dat ervoor dat ze de adviezen direct kunnen én willen toepassen in het werk. Een stimulerende ervaring voor kandidaten.

 

Uitgangspunt

Het uitgangspunt in een ontwikkelonderzoek is het ontwikkeldoel, zoals de nieuwe functie-eisen of de nieuwe context waarbinnen de medewerker komt te werken. De huidige kwaliteiten van de deelnemer en diens ontwikkelpotentieel worden hier tegen afgezet. Zo wordt inzichtelijk welke afstand nog overbrugd moet worden en wat dat vraagt aan (wederzijdse) investering. Het ontwikkelonderzoek is een stimulerende ervaring voor de deelnemer met veel feedback en reflectie.

 

Wat is een ontwikkelonderzoek?

In een ontwikkelonderzoek worden kwaliteiten en groeimogelijkheden van de deelnemer objectief in kaart gebracht. Met vragenlijsten en tests meten we enerzijds de bouwstenen die de deelnemer meebrengt: persoonlijkheid, denkniveau, loopbaanwaarden, competenties en werkstijl. Anderzijds beoordelen we de vaardigheid en effectiviteit die de deelnemer in de praktijk weet te brengen. Hiervoor gebruiken we praktijksimulaties en een criteriumgericht interview met de psycholoog.

 

Hoe werkt het?

 

  • Intake om de vraagstelling in kaart te brengen
  • Een maatwerk programma
  • Onderzoeksdag met feedback aan de deelnemer gedurende de dag
  • Rapportage van de resultaten met concrete ontwikkeladviezen
  • Nabespreking van het rapport met de deelnemer en de opdrachtgever

 

De doorlooptijd van onderzoeksdag tot rapportage is vijf werkdagen. In onze ontwikkelonderzoeken volgen wij de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP).

 

Meer weten?

Voor meer informatie of het aanvragen van een ontwikkelonderzoek kunt u contact met ons opnemen via 073 – 612 06 55 of welkom@zeelenberg.nl