Leiderschapontwikkeling zien wij als bijzonder traject. Leiderschap is namelijk niet altijd even gemakkelijk en vanzelfsprekend. Het gaat in onze ogen verder dan het managen van mensen en taken. Een leider inspireert, staat open voor de ander en werkt vanuit zijn passie. Vanuit die eigen passie kun je anderen stimuleren dat ook te doen.

leiderschapstraject

Vanuit de overtuiging dat je eerst een leider over jezelf zult moeten zijn, beginnen we in een leiderschapstraject ook altijd bij uzelf en bij de manier waarop u leiding geeft aan uzelf. Door te kijken naar uw gedrag, normen en bijbehorende waarden, krijgt u inzicht in uw stijl van leidinggeven. We proberen u op die manier ook te laten ontdekken wat wel en niet werkt, en vooral waarom dat zo is. Vanuit daar ondersteunen we u om dingen te veranderen in uw gedrag. We kunnen u een spiegel voorhouden, een aantal zaken met u evalueren en u helpen met het verkrijgen van nieuwe inzichten.

Om leiding te kunnen geven vanuit inspiratie, is het in onze ogen ook van belang om een visie helder te hebben. Wij maken dan ook vaak de koppeling tussen uw leiderschapstraject en de visie van uw organisatie. Ook in de vorming van een visie voor uw organisatie kunnen wij ondersteuning bieden. Als we aan de slag gaan in een individueel traject, begint dat ook met een eerste kennismakingsgesprek.

Eerste kennismaking

In het kennismakingsgesprek brengen we samen uw vraag in beeld en kijken we of het wederzijds klikt. Als dat goed gaat en goed voelt, maken we verdere werkafspraken. Hierin benoemen we transparant de verwachte duur en de kosten van het traject.

 

Het traject

In een aantal individuele gesprekken gaat u vervolgens aan de slag met uw leiderschapontwikkeling. U kunt opdrachten meekrijgen van uw coach, waar u vervolgens mee aan de slag gaat. Deze opdrachten worden vervolgens besproken in de gesprekken.

 

Meer weten?

Voor meer informatie of het aanvragen van een traject leiderschapontwikkeling kunt u contact opnemen via 073 – 612 0655 of welkom@zeelenberg.nl.