360 graden feedback

Feedback ontvangen levert bruikbare inzichten op in iemands kwaliteiten en ontwikkelpunten. De 360 graden feedback van Zeelenberg geeft de deelnemer een positieve stimulans om te leren en te ontwikkelen.

Uitgangspunt

 

360 graden feedback is een methodiek gericht op het verkrijgen van inzicht in iemands kwaliteiten en ontwikkelpunten. Het uitgangspunt is het huidige functie-profiel van de deelnemer. In de 360 graden feedback krijgt de deelnemer feedback van anderen op de bijbehorende competenties. De 360 graden feedback is een stimulerende ervaring voor de deelnemer met veel feedback en reflectie.

 

Wat houdt de 360 graden feedback in?

 

Sterk aan deze methodiek is dat de feedback verkregen wordt vanuit verschillende perspectieven. Zowel personen 'boven', 'onder' als 'naast' de werknemer geven feedback - de zogenaamde 360 graden cirkel. Hierdoor ontstaat een compleet beeld van de deelnemer. Het is een gestructureerde methode, waarbij feedback wordt gegeven op competenties. Zo ontstaat een duidelijk beeld van de effectiviteit van de deelnemer in de praktijk. Dit inzicht kan gebruikt worden voor ontwikkeling en beoordeling.

 

Hoe werkt 360 graden feedback?

 

  • Aanleveren van het competentieprofiel en beoordelaars
  • Deelnemer en beoordelaars vullen de feedback vragenlijst in
  • Verdiepend en constructief feedback gesprek met de adviseur waarin de resulaten worden toegelicht
  • Heldere en doelgerichte rapportage met daarin de belangrijkste bevindingen, gericht op de ontwikkeling van de deelnemer

 

De doorlooptijd van begin tot eind bedraagt ongeveer 2 weken.

 

Verdiepingsslag: succesvol ontwikkelen

 

De kans op succesvolle ontwikkeling is aanzienlijk groter als rekening wordt gehouden met de natuurlijke aanleg van een persoon. Simpel gezegd; wie doet wat van nature goed past, die kan excelleren.

 

Daarom biedt Zeelenberg de 360 graden feedback aan in combinatie met een talentscan. De talentscan geeft inzicht in de natuurlijke ontwikkelmogelijkheden van de deelnemer.

 

Met de talentscan is in een oogopslag helder welke competenties de deelnemer gemakkelijk kan ontwikkelen en welke minder. Met deze aanvulling op de 360 graden feedback weet u wat de ontwikkelmogelijkheden zijn voor de deelnemer in de huidige functie. U weet bovendien op welke competenties u het beste kan investeren en wat u daarvan kan verwachten.

 

Zo kunt u een stijgende lijn inzetten, die zowel de organisatie als de medewerker verder brengt.

 

Meer weten?

Voor meer informatie of het aanvragen van een 360 graden feedback kunt u contact met ons opnemen via 073 – 612 06 55 of welkom@zeelenberg.nl